Mercedes 280 SL: Za vjenčanje sa stilom (2)

Mercedes 280 SL: Za vjenčanje sa stilom (2)

Pripreme za vjenčanje nekim parovima zadaju poprilične glavobolje; osim restorana, benda, menija, vjenčanice i mnogobrojnih drugih detalja ima ih koji pomno odabiru automobil u kojem će se voziti na svoj posebni dan. Mercedesov kabriolet 280 SL kakav je za tu namjenu odabran za vjenčanje održano prošle nedjelje na Medveščaku učinio nam se kao izvrstan izbor.

Automobil raskošne unutrašnjosti po cesti »plovi« kao lađa, a njegov šestcilindarski redni motor sa 185 KS odlikuje se specifičnim mercedesovskim zvukom i spoosoban je ovaj kabriolet prikladno zlatne boje potjerati do 207 km/h.

Lijepo je bilo vidjeti ovaj primjerak na cesti, a na našim smo stranicama već pisali o njegovom snažnijem »bratu«: https://zg-magazin.com.hr/mercedes-benz-380-sl-klasik-koji-ne-izlazi-iz-mode/.

Uzmemo li u obzir kakvi su se auti počeli koristiti na zagrebačkim vjenčanjima ispada da su ili mladenke sve zahtjevnije, odnosno razmaženije ili se mladoženje sve više trude udovoljiti im. O tome svjedoči Daimler dostojan kraljeva kakav je također sudjelovao u jednom zagrebačkom vjenčanju: https://zg-magazin.com.hr/daimler-ds-420-za-vjencanje-u-kraljevskom-stilu/

No čini nam se da bi u sadašnjem natjecanju u luksuzu bilo interesantno vidjeti jedno retro vjenčanje u Fićeku, a bilo bi to i nešto originalno.

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni