Memorijal Ivana Ivančića okupio najbolje svjetske bacače kugle

Memorijal Ivana Ivančića okupio najbolje svjetske bacače kugle

Na bacalištu kod zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice danas, 2. rujna bit će održano međunarodno natjecanje u bacanju kugle – 5. memorijal Ivana Ivančića u spomen na velikog trenera najboljih hrvatskih bacačica i bacača.

Natjecanje se održava uoči 69. Hanžekovićevog memorijala, a gledatelji će uživati u vrhunskoj priredbi na kojoj nastupaju najbolji svjetski bacači kugle.

Atletski spektakl u nedjelju su na konferenciji za novinare najavili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, olimpijski viceprvak Joe Kovacs, aktualni svjetski prvak Tom Walsh, hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević te osvajač bronce na SP u Londonu 2017 Stipe Žunić.

»Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći u Zagreb, ovo je među najboljim natjecanjima u bacanju kugle na svijetu i uvijek dajemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat«, istaknuo je trostruki pobjednik Memorijala Tom Walsh.

Svjetski prvak u Pekingu, srebrni u Riju i Londonu, Joe Kovacs je rekao da mu upravo fali pobjeda na memorijalu Ivana Ivančića te da se nada kako će ove godine uspjeti u jakoj konkurenciji najboljih na svijetu. »Uvijek su bacači kugle uzbuđeni prije ovog natjecanja. Konkurencija je vrlo jaka i svi se pripremamo za Svjetsko prvenstvo u Dohi, a upravo je Zagreb omiljeni Miting za bacače i najbolja uvertira za napad na svjetsko zlato«, prokomentirao je. »Nadam se da neće samo jedan bacač baciti preko zadnje linije nego više njih tako da sljedeće godine morate povući još jednu liniju«, dodao je.

Zahvalivši organizatorima na još jednoj vrhunskoj bacačkoj priredbi koja je omiljena među najboljim bacačima kugle, gradonačelnik Bandić je poželio natjecateljima sportsku sreću i pozvao Zagrepčane da u što većem broju dođu na fontane te uživaju u bacačkom spektaklu.

Napominjemo da se zbog natjecanje zatvara zapadni kolnik Ulice Hrvatske bratske zajednice pa će autobusne linije s Glavnog kolodvora, danas od 18 do 21.30, voziti izmijenjenim trasama.

Memorijal će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će i na završetku natjecanja uručiti pehar pobjedniku. Samo natjecanje započinje u 19,15 sati, a program na fontanama u 18,30 sati. U okviru programa predviđeno je revijalno bacanje kugle u kojem će se okušati poznati hrvatski glumci te sportašice i sportaši.

Ulaz je slobodan za sve građane. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni