Medveščak u produžecima pobijedio veliki CSKA

Medveščak u produžecima pobijedio veliki CSKA

Uzvratna utakmica s CSKA odigrat će se za pet dana, u subotu 21. studenog u Moskvi

Velika pobjeda hokejaša Medveščaka nad momčadi CSKA sinoć u Ledenoj dvorani Doma sportova. Borbeni od samoga početka, pa do 61. minute zagrebački Medvjedi su zadržali koncentraciju i u potpunosti parirali velikim protivnicima večeri te u konačnici bili nagrađeni za sav trud s dva velika boda.

„CSKA je jedna od najjačih momčadi lige, zasigurno naš najjači protivnik ove sezone i znali smo da će izaći jako. Njihov forecheck je bio jak, pogotovo na početku. Držali smo onoga što smo trebali da dođemo do bodova“, rekao je glavni trener Medveščaka Goride Dwyer nakon susreta.

Bio je početak produžetka, a na semaforu je nakon 60 minuta igre Medveščaka i CSKA još uvijek stajalo 0:0, kada je Blake Parlett je uveo pak u zonu i ispucao ga i ispratio do Gilberta Brulea koji je preuzeo kontrolu uz ogradu iza gola i pravovremeno ga proslijedio naprijed do Patricka Bjorkstranda, koji prihvaća pak na donjem rubu lijevog kruga i šalje ga u mrežu.

Danny Taylor obranio je 39 udaraca legendarnog CSKA kroz 61 minutu, dovoljno za svoj drugi shutout sezone, titulu HOKejaša utakmice i bujicu hvale od strane svih suigrača: „Ovo je bila prava momčadska pobjeda koja šalje poruku da možemo igrati s najboljim u ligi i pobijediti kada se držimo zajedno, igramo jedan za drugoga i držimo se sistema. Dobar je osjećaj preokrenuti gol, no velika zasluga ide momčadi. Držali su CSKA izvana i imao sam dobar pregled igre i gdje je pak cijelo vrijeme. Mislim da nema igrača u svlačionici koji nije iscrpljen jer su svi sve ostavili na ledu. I kada cijela momčad ima taj pristup, to je nešto posebno“, zaključio je Taylor.

Uzvratna utakmica s CSKA odigrat će se za pet dana, u subotu 21. studenog u Moskvi, a prva iduća za hokejaše Medveščaka bit će u četvrtak, 19. studenoga u Čerepovcu na posljednjem susretu sezone sa Sjeverstaljem. Susret započinje u 17:30 sati po našem vremenu. (zg-m)