Medveščak prekinuo pobjedničku seriju

Medveščak prekinuo pobjedničku seriju

Salvat Julajev iz Ufe gostovao je u Ledenoj dvorani i u teškoj utakmici izborio pobjedu

Hokejaši Medveščaka prekinuli su niz od šest uzastopnih pobjeda nakon što su u nedjelju u Ledenoj dvorani Doma sportova izgubili od Salvat Julajev Ufe 2:3 (1:0, 0:1, 1:2).

„Naša razina energije danas jednostavno nije bila dovoljno dobra”, izjava je glavnog trenera Medveščaka Gordija Dwyera koja u potpunosti opisuje susret sa Salavat Julajevom. No, jednako tako još jedan težak susret u kojem je, ponovno, jedan gol odlučio pobjednika.

Prva trećina pokazala je da susret neće biti lagan. Obje momčadi otvorile su susret u jednakom tempu, a u izjednačenoj igri profitirao je Medveščak na prvom powerplayu utakmice, na samom početku treće minute. Milan Jurčina uputio je topovski udarac prema Niklasu Svedbergu koji je ostao nemoćan.

Bio je to ujedno jedan od rijetkih ofenzivnih bljeskova Medvjeda u prvoj trećini. Gosti su preuzeli igru, a malo veće stjecanje kontrole nad pakom bilo je uočljivo tek prema isteku prvih 20 minuta.

Druga trećina, u tonu gotovo ista prvoj sve više pokazuje blagi zamor nastao kod igrača Medveščaka, dok konačno Ufa ne dolazi do izjednačenja. Ivan Višnjevski uzvratio je na gotovo isti način kako je Jurčina postigao vodeći pogodak osam minuta prije kraja druge trećine.

Početak zadnje trećine ponovno je prikazao tešku i zamornu borbu koju su presjekli gosti s dva pogotka iza Gašpera Krošelja da bi Medvjedi u posljednjim trenucima svu preostalu energiju bacilli u napad i uspjeli utakmicu učiniti neizvjesnom do posljednje sekunde.

Akcija Salavata za preokret rezultata krenula je iz njihove trećine, Aleksandr Loginov izveo je pak ravno u neutralnu zonu na palicu Enveru Lisinu koji je kroz obranu Medvjeda unio pak u napadačku zonu i predao ga Teemuu Hartikainenu koji sam pred Krošeljom u padu nije imao težak posao.

Novi zalet dobiven napokon postignutim vodećim pogotkom rezultirao je i trećim pakom spremljenim u mrežu iza leđa Krošelja. U gužvi pred vratima Hartikainen pokušava, no pak se odbija lijevo do Dmitrija Makarova koji ima odličan pregled i šalje pak u prazan dio gola.

S dva gola zaostatka Medvjedi se bude, kreću u stvaranje akcija s više energije i većom brzinom. Trud im je nagrađen još jednim pogotkom, no unatoč svoj prikazanoj želji, do izjednačenja ne dolazi.

Medvjedi su ovim susretom zaključili svoj treći domaći niz. U srijedu, 07. listopada s početkom u 16:00 sati po našem vremenu gostuju u Magnitogorsku kod Metallurga u prvoj od četiri utakmice gostovanja ovoga ciklusa. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni