Međunarodni skup o modernim tehnologijama u vatrogastvu i spašavanju

Međunarodni skup o modernim tehnologijama u vatrogastvu i spašavanju

Na simpoziju će sudjelovati više od 150 vatrogasnih dužnosnika iz 30-ak zemalja svijeta

U organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi te Hrvatske vatrogasne zajednice kao domaćina, u Zagrebu se 3. i 4. rujna održava Skupština Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi – CTIF i Stručni vatrogasni simpozij na kojem će se razmatrati različite mogućnosti primjene informatičkih i komunikacijskih tehnologija u vatrogastvu.

Na današnjem svečanom otvorenju u hotelu Westin, gradonačelnik Milan Bandić zaželio je sudionicima Skupštine i Simpozija dobrodošlicu u Zagreb, kako je naglasio, grad koji ima vatrogasnu tradiciju dugačku gotovo 150 godina.

„S ponosom mogu reći da smo u Zagrebu ujedinili profesionalni i dobrovoljno vatrogastvo i zahvaljujući toj koncepciji imamo jednu od najboljih vatrogasnih organizacija u zemlji, a vjerojatno i u regiji“, rekao je gradonačelnik Bandić, zaželjevši da održavanje Simpozija doprinese daljnjem razvoju vatrogastva.

Na simpoziju će sudjelovati više od 150 vatrogasnih dužnosnika iz 30-ak zemalja svijeta te će biti moguće upoznavanje s modernim tehnologijama u vatrogastvu i spašavanju. Na simpoziju će biti obrađeno šest tema: Baze podataka u vatrogastvu, Primjena GIS sustava i praćenje vozila i vatrogasaca u vatrogastvu, Primjena IT-tehnologija u call-centrima u vatrogastvu, Simulatori u vatrogastvu, Radio-komunikacija u vatrogastvu, Nadzor u vatrogastvu, s posebnim osvrtom na video-nadzor i dronove.

U Međunarodnu zajednicu vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) učlanjeno je 39 nacionalnih vatrogasnih organizacija iz cijelog svijeta koje zastupaju 5 milijuna vatrogasaca i 700 tisuća pripadnika vatrogasne mladeži. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni