Međunarodni plivački miting ponovno stiže na Svetice

Međunarodni plivački miting ponovno stiže na Svetice

Nakon što je prošle godine zbog pandemije odgođeno, okruglo 35. izdanje jednog od najvećih domaćih plivačkih natjecanja “Zlatni medvjed”, ove će godine biti održano od 25. do 27. lipnja na zagrebačkim Sveticama.

Riječ je o tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu, kojeg Plivački klub Medveščak organizira još od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak kluba, ali i hrvatskog plivanja općenito, okupljajući svake godine najveća imena hrvatskog i svjetskog plivanja.

Prijave natjecatelja za ovogodišnje izdanje još su u tijeku, no očekuje se više od 350 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske, Finske, ali i egzotičnih zemalja kao npr. Sejšela, koji će nastupati u 34 disciplina.

Ovogodišnje izdanje Zlatnog medvjeda uvršteno je u Fédération Internationale De Natation kalendar, kao međunarodno natjecanje za isplivavanje normi za Olimpijske igre Tokyo 2020., koje se održavaju od 23.7. do 8.8.2021. u Japanu.

Inače, natjecanje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, pa tako i ove godine na svečanom otvorenju očekujemo velik broj visokih uzvanika, ali i brojne sportske entuzijaste i ljubitelje plivanja koji će doći pružiti podršku natjecateljima i pridonijeti izvrsnoj atmosferi još jednog izdanja „Zlatnog medvjeda“. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni