Međunarodni maraton „Od Kaptola do Kaptola“

Međunarodni maraton „Od Kaptola do Kaptola“

„Prijavili su nam se natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije. Dužina maratona je oko 61 kilometar, a sudionici će trčati preko Jurišićeve, Draškovićeve i Vlaške ulice. Prolaziti će zagrebačkom Dubravom, Sesvetama pa kroz Kloštar Ivanić, a konačni cilj je u Čazmi. Postaviti ćemo i okrijepne stanice na svakih 5 kilometara“, objasnila je Babić Marković.

Danas je u prostorijama Zagrebačke županije najavljeno održavanje 39. međunarodnog atletskog supermaratona „Od Kaptola do Kaptola“, kojeg organizira Grad Čazma, Športska zajednica Grada Čazme i Turistička zajednica Moslavina-Čazma. Maraton će se održati 23. ožujka, a start utrke biti će u 8 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, a cilj je u Čazmi. Proglašenje pobjednika ovog maratona biti će u 15:30 sati, a osim pehara najbrži sudionici ovog maratona dobiti će i novčane nagrade.

Elvira Babić Marković

Elvira Babić Marković

Elvira Babić Marković iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti i unutarnji nadzor Grada Čazme, rekla je kako se do sada prijavilo oko 120 natjecatelja te kako se oni koji žele sudjelovati na ovom maratonu, mogu prijaviti još danas putem prijave na internetskoj stranici Grada Čazme. „Prijavili su nam se natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije. Dužina maratona je oko 61 kilometar, a sudionici će trčati preko Jurišićeve, Draškovićeve i Vlaške ulice. Prolaziti će zagrebačkom Dubravom, Sesvetama pa kroz Kloštar Ivanić, a konačni cilj je u Čazmi. Postaviti ćemo i okrijepne stanice na svakih 5 kilometara“, objasnila je Babić Marković.

Svi natjecatelji biti će podjeljeni u 5 kategorija, a za sve natjecatelje organizator snosi troškove ručka u Čazmi. Svi trkači koji istrče utrku u vremenskom limitu do 15 sati, primiti će medalju i diplomu. Najbolje plasirani Čazmanci i Čazmanke dobiti će 1 000 kuna od Grada Čazme.

Trodnevna manifestacija u Čazmi

„Županija će potpomoći ovaj maraton s 30 000 kuna. Pozivam sve posjetitelje da dođu u Čazmu jer osim maratona biti će i mnoštvo drugih događanja“, rekao je Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Maraton „Od Kaptola do Kaptola“ dio je trodnevne manifestacije, koja će započeti u petak 21. ožujka, kada će u kino dvorani u Čazmi biti izvedena predstava Ugledni gost. U subotu 22. ožujka u 10 sati će započeti KapVinski susret planinara, a u 15 sati će se u motelu Ana održati 3. međunarodna izložba vina Čazmanski vinokap.

Posljednjeg dana predviđen je maraton i doček maratonaca oko 11:30 sati uz puhački orkestar Čazma. Na Gradskoj tržnici posjetitelji će moći besplatno degustirati lovački gulaš i vina s međunarodne izložbe vina Čazmanski vinokap. Osim gastro dijela, organizatori su pripremili i susret old timer vozila i natjecanje u moto-alci. Svi koji tih dana dođu u Čazmu, moći će razgledati izložbu u Galeriji u Centru za kulturu Čazma i Crkvu sv. Marije Magdalene.

V.Vukoje