Međunarodni klub žena donirao opremu za KB Sveti Duh

Međunarodni klub žena donirao opremu za KB Sveti Duh

Radi se o 12 aparata za intenzivno liječenje novorođenčadi za održavanje topline, disanja, vitalnih funkcija i davanja lijekova

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh u srijedu je održana svečana primopredaja donacije medicinske opreme Međunarodnog kluba žena Zagreb odjelu neonatologije Klinike za ginekologiju i porodništvo. Oprema je vrijedna 271.086 kuna, a Međunarodni klub žena novac je prikupio na svom 21. božićnom sajmu, na kojem su sudjelovale 43 zemlje.

»Niste nas iznenadili, mi smo to od vas i očekivali, ali ste nas dirnuli. Od srca zahvala svima sa željom da se uskoro nađemo u prigodi nove donacije«, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom primopredaje.

Pedijatar dr. Milan Stanojević objasnio je da se radi o 12 aparata za intenzivno liječenje novorođenčadi za održavanje topline, disanja, vitalnih funkcija i davanja lijekova. »Ovo je velik doprinos za liječenje najugroženije skupine naših bolesnika- novorođenčadi«, napomenuo je.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Zagreb Heather McCrimmon rekla je kako je donacije ove opreme dodirnula srca svih članica Kluba jer se radi o životima prerano rođenih beba, a ravnatelj KB Sveti Duh prof.dr.sc. Mladen Bušić je zahvalio na vrijednoj donaciji, kao i Gradu Zagrebu i gradonačelniku na kontinuiranoj potpori.

Međunarodni klub žena Zagreb je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj. Jedan od najvažnijih ciljeva Kluba je prikupljanje sredstava za pomoć hrvatskim institucijama ili grupama koje rade za dobrobit žena i djece. (zg-magazin)