Međunarodni INA Rally Kumrovec: Nastup najavilo gotovo 70 posada

Međunarodni INA Rally Kumrovec: Nastup najavilo gotovo 70 posada

Međunarodni 5. INA Rally Kumrovec okupit će natjecatelje iz šest zemalja regije / Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja, dok je atraktivna vožnja popraćena s mnoštvom automobilskih skokova

Nekoliko tjedana prije početka kumrovečkog rallya na adresu organizatora stigla je lijepa vijest s Pantovčaka. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je svoje pokroviteljstvo nad 5. INA Rallyem Kumrovec 2016. Organizator je tim povodom predsjednicu pozvao u najpoznatije selo na svijetu kako bi označila start utrke simboličkim podizanjem hrvatske zastave ispred vozila sa startnim brojem 1.

Međunarodni 5. INA Rally Kumrovec okupit će natjecatelje iz šest zemalja regije. Svoj je nastup najavilo gotovo 70 posada, a postupak prijavljivanja otvoren je do 26. veljače. Prvog dana natjecanja, u petak, 4. ožujka Kreator TV prenosit će prvi brzinski ispit koji će se održati na parkiralištu Termi Tuhelj. Nakon uvodna dva brzinska ispita koja će imati revijalni karakter, bodovni dio natjecanja održat će se u subotu, 5. ožujka na kružnoj stazi iznad Kumrovca. Itinerer je dugačak 51,40 km, od čega 42,54 km otpada na brzinske ispite.

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova. U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Daniel Šaškin.

Uz prevladavajućih 40-ak posada iz Hrvatske, jedna trećina dolazi iz okolnih zemalja – Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije i Austrije. Među najatraktivnije ubrajaju se svakako trostruki pobjednici Janos Szilagyi i Botond Csanyi u Peugeotu 207 S2000 te slavodobitnik iz 2013. Daniel Šaškin s Mitsubishi Lancerom EVO X, koji još uvijek intenzivno traga za suvozačem. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni