Međunarodni hrvački turnir u Domu sportova

Međunarodni hrvački turnir u Domu sportova

U Domu sportova će se tijekom predstojećeg vikenda održati međunarodni turnir hrvanja za seniore, osmi po redu UWW Grand Prix Zagreb Open 2021., najavljeno je na danas na konferenciji za medije u hotelu WestIn.

»Ovo je jedan od pripremnih turnira za Olimpijske igre i prvenstvo Europe. Okupit će najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom«, rekao je predsjednik Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba Milan Pavelić.

»Od sutra pa do nedjelje putem internet prijenosa moći ćemo pratiti borbe najboljih svjetskih hrvača; njih 220 iz 20 zemalja, što je veliko priznanje hrvatskom hrvačkom sportu«, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić koji je svim natjecateljima, a posebice hrvatskim predstavnicima poželio uspješne borbe i što bolji plasman.

Dodao je da ovaj turnir Grad Zagreb posvećuje stradalim područjima Banovine.

Predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović ocijenio je kako se natjecanje po jačini konkurencije može usporediti s Europskim prvenstvom, budući da su, osim europskih, prisutni i natjecatelji iz Sjedinjenih Američkih Država i ostalih zemalja izvan Europe. Najavio je kako će Savez pozvati ostale saveze da financijski i humanitarno pomognu Hrvačkom klubu Petrinja čiji su prostori stradali u potresu.

Božo Starčević, hrvatski reprezentativac, osvajač petoga mjesta na Olimpijskim igrama u Riju i trostruki pobjednik na Zagreb Open-u, pozvao je ljubitelje hrvačkog sporta da prate prijenos borbi i tako daju podršku našim hrvačima.

Natjecanje je, zbog epidemioloških mjera, zatvoreno za gledatelje, a prijenos iz Doma sportova će se moći pratiti uživo na internetskoj stranici gpzagrebopen.com. (ZG-m / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni