Međunarodni festival kazališta lutaka do petka u Zagrebu

Međunarodni festival kazališta lutaka do petka u Zagrebu

»U tjednu pred nama moći će se pogledati prekrasne predstave koje dolaze iz svih krajeva svijeta. Na repertoaru će se osim predstava za djecu naći i ozbiljni komadi koji tematiziraju izazove s kojima se danas svi kao građani svijeta susrećemo«, poručila je zamjenica gradonačelnika

PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka 51. po redu održava se do ovoga petka i u Zagrebu. Osim na ulicama našega grada i u našim kazališnim dvoranama, neke će predstave biti prikazane i u Sisku.

Zagrebačka publika lutkarske će predstave moći gledati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Zagrebačkom kazalištu mladih, Zagrebačkom plesnom centru, Dvorani F22 Akademije dramskih umjetnosti, Kulturnom centru Travno te na gradskim ulicama i trgovima.

Pedstave su prvenstveno namijenjene najmlađima, no lutkarstvo je namijenjeno i odraslima zbog čega je ovogodišnja tema globalizam. Pozivnicu je poslala i zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, istaknuvši kako je ova manifestacija važna za Grad jer univerzalnim jezikom šalje poruke tolerancije, ljubavi i razumijevanja.

»U tjednu pred nama moći će se pogledati prekrasne predstave koje dolaze iz svih krajeva svijeta. Znam da će se na ovom repertoaru pronaći i predstave za djecu, ali i za odrasle će biti ozbiljni komadi koji tematiziraju izazove s kojima se danas svi kao građani svijeta susrećemo«, poručila je zamjenica gradonačelnika.

U sklopu PIF-a prikazat će se najbolja dostignuća lutkarske umjetnosti iz Europe, Sjeverne i Srednje Amerike i Azije. Nakon svog velikog jubileja – 50. obljetnice – PIF nastavlja prikazivati najbolja dostignuća lutkarske umjetnosti iz Europe i sa drugih kontinenata, od velikih spektakala do tzv. malih formi, od značajnih predstava za odrasle do minijatura za najmlađe. Nastojet će se prikazati različita shvaćanja lutke, novi trendove u kojima se kombinira klasično lutkarstvo sa živom glumom, novim cirkusom i novim tehnologijama.

Urednica programa ovogodišnjeg PIF-a Livija Kroflin ističe da će lutkarski inovativan i poticajan. Od najdrevnije i najtradicionalnije lutkarske tehnike – marioneta, i to marioneta na dugim koncima, koje su na našim prostorima viđene vjerojatno jedanput (na PIF-u 2009.) pa se mogu smatrati čistom egzotikom, preko tradicionalnih ginjola i najrazličitijih stolnih lutaka i kazališta predmeta, uključujući papirne rupčiće, mehaničke naprave i voće, pa do konaca samih.

pojedine predstave.

Informacije o ulaznicama i rasporedima predstava dostupne su na: www.pif.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni