Međunarodni dan fizioterapeuta i fizikalne terapije – 8. rujna

Međunarodni dan fizioterapeuta i fizikalne terapije – 8. rujna

Osmi rujna je Međunarodni dan fizioterapeuta i fizikalne terapije. Obilježava se od 1951.godine u više od sto zemalja svijeta s ciljem skretanja pozornosti javnosti na rad fizioterapeuta i njihov doprinos zdravlju ljudi.

Tako na ovaj dan udruženja fizioterapeuta širom svijeta organiziraju različite aktivnosti kojima se želi naglasiti značaj i uloga fizioterapije u ukupnoj brizi za ljudsko zdravlje. Kad god govorimo o fizikalnoj terapiji, ujedno govorimo o važnosti tjelesne aktivnosti svakog pojedinca i pojedinke u društvu.

Fizioterapeuti su stručnjaci za vježbanje, pokret i funkcionalnost, a pomažu ljudima da održe pokretljivost i neovisnost. Kroz savjete i posebno dizajnirane programe za vježbanje, fizioterapeuti pomažu u prevenciji razvijanja kroničnih stanja te svladavanju fizičkih ograničenja.

U stvari, fizioterapeuti pomažu pacijentima da se bolje nose sa boli kako bi bili što pokretljiviji. Od neizmjerne je važnosti održavati ljude aktivnima i samostalnima što duže je moguće. Na taj se način ujedno mogu smanjiti troškove zdravstvene skrbi.

Neka je svim fizioterapeutima sretan njihov dan!

Naslovna fotografija: smartlifephysio.com

Zg-magazin