Međunarodna noć šišmiša u zagrebačkom ZOO-u

Međunarodna noć šišmiša u zagrebačkom ZOO-u

Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 29. kolovoza 2020.

Posjetitelje očekuju organizirani obilasci Vrta tijekom kojih mogu naučiti mnoštvo zanimljivih činjenica o jedinim letećim sisavcima.

Prve grupe u pustolovinu kreću u 19, a ostale u 19.15 sati.

Svaku grupu vodit će edukator, a posjetitelji će uz krilaticu „Nije lako živjeti naopako“ otkrivati zanimljiv i neobičan svijet šišmiša te brojnih stanovnika Zoološkog vrta u prekrasnom večernjem ambijentu.

Sudionici će se moći upoznati s posebnošću jedinih letećih sisavca na svijetu te koliko su oni važni za ljude i koliko su ugroženi. Također moći će otkriti što sve šišmiši diljem svijeta jedu, a među njima su i zmije, glodavci i kukci, koje će oni najhrabriji moći dotaknuti.

Naravno, uz egipatske letipse, vrstu šišmiša koju će se moći vidjeti u Tropskoj kući, organizirat će se i potraga za divljim šišmišima pomoću bat-detektora.

Uz savjete o tome kako mi sami možemo pomoći šišmišima te druge edukativne sadržaje, na ovogodišnjoj Noći šišmiša bit će i puno zabave: druženje s Maksimirskom coprnicom, grofom Drakulom, istraživanje lavlje špilje… Sve će završiti predstavom poznatog mađioničara Vladimira Štimca te ugodnim druženjem u restoranu Kod morskog lava, koji je pripremio poseban ugođaj i ponudu za sve ljubitelje šišmiša.

Početak programa je na glavnoj blagajni (park Maksimir) te se sastoji isključivo od grupnih obilazaka uz vodstvo edukatora. Potrebno je doći barem 15 minuta prije polaska grupe jer se nakon njenog odlaska više nije moguće priključiti programu. Očekivano trajanje programa je do 21.30.

Tijekom programa preporuča se nošenje maski i održavanja razmaka od 2 metra od ostalih sudionika.

Po završetku programa izlazi se na ulicu Fakultetsko dobro.

Ulaznice koštaju 10, 20 ili 30 kuna, a mogu se kupiti na blagajnama Zoološkog vrta, a moguće ih je rezervirati u uredu edukatora na: 091 2302 229 ili na edukacija@zoo.hr. (ZG-m)

Komentiraj

*