Međunarodna noć šišmiša u zagrebačkom ZOO-u

Međunarodna noć šišmiša u zagrebačkom ZOO-u

(Foto: ZOO Zagreb)

U Zoološkom vrtu grada Zagreba u subotu, 28. kolovoza obilježit će se Međunarodna noć šišmiša.

Posjetitelji će moći upoznati čudesan svijet letećih sisavaca uz stručno vodstvo edukatora ZOO-a. Osam skupina za obilazak od najviše 35 ljudi bit će formirano u 19 sati kraj glavne blagajne.

Pod vodstvom edukatora posjetitelji će doznati po čemu su šišmiši posebni, zašto su važni te koji zanimljivi rekordi krase njihov svijet. Bit će riječi o šišmišima koji se hrane kukcima, onima koji jedu nektar i sočne plodove prirode te šišmišima koji se nazivaju vampirima.

Atraktivno stvorenje iz bajki pričat će o praznovjerjima koja se vežu uz šišmiše, a kostimirani grof Drakula bit će raspoložen za fotografiranje.

Edukatori će posjetiteljima govoriti i o izumrlim vrstama šišmiša te razlozima ugroženosti vrsta čiji je opstanak upitan. Skupine će posjetiti i Zonu sumraka, paviljon u kojem će promatrati žive šišmiše. Tamo će fokus biti stavljen na egipatskog letipsa.

U spilji Lavlje stijene Kidepo pojasnit će se zašto mnoge vrste šišmiša odabiru spilje za zaklon, razmnožavanje i zimovanje. Posjetitelji će doznati i čemu služe kućice za šišmiše te kako ih izgraditi.

U 21 sat posjetitelje kraj Paviljona za majmune očekuje predstava mađioničara Vladimira Štimca, a nakon nje druženje će moći nastaviti u restoranu Kod morskog lava.

Ulaznice za Noć šišmiša prodaju se po standardnom cjeniku ulaznica za Zoološki vrt (10, 20 i 30 kn). Moguće ih je rezervirati u uredu edukatora (edukacija@zoo.hr, 091 2302 229 ). Rezervacije vrijede 24 sata, a plaćaju se i preuzimaju na blagajnama Zoološkog vrta. Ostane li neprodanih ulaznica, moći će se kupiti na dan održavanja programa na glavnoj blagajni Vrta. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni