Međunarodna konferencija “Kružno gospodarstvo u industriji plastike”

Međunarodna konferencija “Kružno gospodarstvo u industriji plastike”

»Kružno gospodarstvo u industriji plastike – aktivnosti u lancu vrijednosti«, naziv je 14. međunarodne konferencije koja će biti održana u utorak, 17. studenoga.

Ove će godine domaćin konferencije biti domaćin Udruženje industrije plastike i gume pri Hrvatskoj gospodarsko komori. Konferencije se održavaju naizmjenično u Hrvatskoj i Sloveniji, a zbog epidemioloških okolnosti ovogodišnja konferencija će prvi put biti održati online putem MicrosoftTeamsa.

Iz Udruženja poručuju kako Konferencijom žele nastaviti komunikaciju o tranziciji industrije plastike ka kružnom gospodarstvu. Ujedno se želi potaknuti međusektorska suradnju kako bi de zajednički stvorio plan budućih aktivnosti radi ispunjenja nacionalnih obveza kao i obveza industrije za povećanje reciklaže otpada od plastike kao i njegove ugradnje u nove proizvode.

Organizatori konferencije kao i prethodnih godina su Hrvatska gospodarska komora, Udruženje industrije plastike i gume, Gospodarska zbornica Slovenije, GIZ Grozd Plasttehnike Slovenija te europsko udruženje proizvođača polimernih materijala PlasticsEurope.

Konferencija je namijenjena svim dionicima u lancu vrijednosti: proizvođačima i prerađivačima plastike, sakupljačima i obrađivačima plastičnog otpada, nositeljima robnih marki, predstavnicima nadležnih tijela, lokalnoj upravi i samoupravi, znanstvenoj zajednici, programerima i dizajnerima, potrošačima, nevladinim organizacijama i svima zainteresiranima.

Rok za prijavu je srijeda, 11. studenoga, a sudjelovanje je besplatno.

Više informacija o konferenciji te prijava sudjelovanja nalazi se na poveznici:

https://www.hgk.hr/kruzno-gospodarstvo-u-industriji-plastike-aktivnosti-u-lancu-vrijednosti-najava

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni