Međunarodna konferencija: Kako vratiti plastični otpad natrag u proizvodnju?

Međunarodna konferencija: Kako vratiti plastični otpad natrag u proizvodnju?

Dvanaesta međunarodna konferencija Europska strategija za plastiku – kako vratiti otpad natrag u proizvodnju? održat će se u petak, 16. studenog 2018. u prostorijama HGK, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Gospodarske zbornice Slovenije, GIZ Grozd Plasttehnika Slovenije i EU udruženja proizvođača polimernih materijala PlasticsEurope. Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske.

Iz HGK poručuju da hrvatska industrija plastike želi biti partner u pronalasku najboljih mogućih rješenja za zbrinjavanje otpada od plastike i gume. Prerađivači plastike žele preuzeti dio korisnoga otpada kao sekundarnu sirovinu za proizvodnju novih proizvoda. Stoga je cilj konferencije okupiti zainteresirane dionike, razmotriti i identificirati probleme i ograničenja koja koče mogućnost daljnjega razvoja djelatnosti oporabe plastičnoga otpada.

Na konferenciji će sudjelovati ugledni gosti predstavnici industrije, institucija i znanstvene zajednice, a održat će se i radni sastanak predstavnika ministarstva Hrvatske i Slovenije s predstavnikom Europske komisije. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni