Međunarodna izložba pasa CACIB Varaždin

Međunarodna izložba pasa CACIB Varaždin

(Foto: Boris Đermek sjedi pred svojim američkim stafordskim terijerom)

Grad baroka Varaždin, zadnji vikend u svibnju okuplja brojne četveronožne ljubimce na međunarodnoj manifestaciji u kojoj će se birati onaj najljepši. Posjetitelji će moći uživati i u revijalnom dijelu „Best in Show“

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Varaždin (KDV) 28. i 29. svibnja na kinološkom poligonu KD Varaždin počevši od 10 sati, održat će se međunarodna izložba pasa svih pasmina CACIB Varaždin  2016. To je već treća po redu manifestacija HKD koja je okupila i inozemne predstavnike četvoronožnih ljubimaca.

Prema riječima tajnika saveza dr. vet. med. Bojana Matakovića, za dvodnevnu varaždinsku izložbu zaprimili su oko 1.200 prijava nastupa pasa, što je zamjetna brojka koja će posjetiteljima pružiti uživanje u ljepoti pasa. Uprizorit će se i specijalna izložba pinčera i šnaucera o čemu se više može doznati na stranicama www.kps.hr.

Povijest kazuje kako je prva izložba pasa s katalogom i ocjenjivačkom komisijom održana u Zagrebu u rujnu 1906. godine, u okviru Hrvatsko – Slavonske zemaljske gospodarske izložbe, na kojoj su bila izložena 103 psa različitih pasmina. Posjetitelji su tada, doznajemo, mogli gledati i prvu utakmicu pasa jamara u umjetnom rovu odnosno u lovištu Stupnik a održala se i „utakmica pasa ptičara“, prema tada važećim propisima austrijskog društva za gajenje pasa.

Na varaždinskoj će izložbi biti prikazane pasmine od njemačkih ovčara, dobermana, pudla, labradora do pointera američkih staforda i dr. Ulaznice su deset kuna, a posjetitelji će na štandovima moći, za svoje ljubimce po prihvatljivim cijenama, kupiti profesionalnu kozmetiku, krevete za spavanje, igračke, transportne bokseve, hranu i dr. Na svoje će doći i ljubitelji dobrog zalogaja počevši od roštilja, kotlovine, domaćih kolača i u tom kraju omiljenih lepinja. (S. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni