Međunarodna izložba inovacija ARCA od 15. do 17. listopada u NSK

Međunarodna izložba inovacija ARCA od 15. do 17. listopada u NSK

Međunarodna izložba inovacija ARCA, 18. po redu, bit će otvorena u četvrtak, 15. listopada u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba će biti otvorena svečanim programom, a zatvara se u subotu 17. listopada 2020. tradicionalnom dodjelom nagrada od 15 do 16 sati.

Na izložbi će se predstaviti više od 200 izlagača s inovacijama i novim tehnologijama iz gotovo svih područja ljudskog rada, a značajno mjesto inovatorskog događaja zauzimaju inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Poseban program za učenike srednjih škola pripremljen je i u obliku STEAM radionica izrade robotskih kolica s daljinskim upravljanjem te izrade igrače konzole Nibble.

Na posebnom djelu izložbe Inventions VS Corona bit će predstavljena najbolja rješenja s natjecanja kojeg je organizirala Međunarodna federacija udruženja izumitelja i izuma (IFIA) kako bi motivirala stvaranje izuma i inovacija koje pomažu u borbi protiv koronavirusa.

Na ovogodišnjoj izložbi Nacionalna i sveučilišna knjižnica će se predstaviti sa SMART sustavom Smart Library NSK, a djelatnici Knjižnice na izložbi će prezentirati i rad Digitalnoga laboratorija NSK.

Osim brončanih, srebrnih, zlatnih medalja te najznačajnije Grand Prix nagrade, po prvi puta dodjeljuje se i WIPO nagrada koju dodjeljuje Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Posjet izložbi i svim popratnim programima besplatan je za sve posjetitelje uz napomenu da se obavezno pridržavaju svih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Izložba će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak 15. listopada od 11 do 19 sati, u petak 16. listopada od 10 do 19 sati, a u subotu 17. listopada od 10 do 16 sati.

Ovogodišnja izložba ARCA održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Supokrovitelji izložbe su Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), a suorganizatori Međunarodna federacija udruženja izumitelja i izuma (IFIA), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK), Inovacijski centar Nikola Tesla (ICNT) i Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK).

Partner izložbe je Zagrebački inovacijski centar (ZICER), sponzor HS Produkt, a generalni sponzor Končar Elektroindustrija d.d. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni