Međimursko prošćenje i biciklijada “Put bijele rode”

Međimursko prošćenje i biciklijada “Put bijele rode”

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Nedjelja, 10. 6.

11:30

Zavičajno društvo Međimurje u parku Zrinjevac organizira 23. Međimursko prošćenje. Manifestacija započinje svetom misom u Zagrebačkoj katedrali. Pod pratnjom čakovečke Zrinske garde i zajedno s okupljenim sudionicima u 11:30 odlazi se do Zrinjevca gdje će u Međimurskoj vulici biti javno predstavljeni autohtoni proizvodi i zanati. U popratnom kulturno-umjetničkom programu folklorne skupine i drugi glazbenici izvest će svoje repertoare nadahnute međimurskom popevkom.

Link od eventa : https://www.facebook.com/events/2091285681120441/

 

JASTREBARSKO

Petak, 8. 6.

20:00

Predstavljanje nove knjige Nine Škrabea

U petak, 8. lipnja 2018, u 20 sati, u Glazbenoj školi Jastrebarsko održat će se predstavljanje knjige U Plavom podrumu autora Nine Škrabea, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazališta Škrabe.

Predstavljanje nove knjige uglednog hrvatskog književnika Nine Škrabea, rođenog Jaskanca, održat će se u sklopu proslave 50. obljetnice njegovog umjetničkog djelovanja. U knjizi je objavljeno pet komedija koje govore o hrvatskoj prošlosti i sadašnjosti, a radi se o tekstovima koji su već uspješno odigrani u renomiranim hrvatskim kazalištima: “U plavom podrumu”, “Muke po Iveku”, “Malo morgen”, “Francekova teta” i “Koltovi generala Pattona”. Svi tekstovi na posredan ili neposredan način vezani su uz “najvažniju sporednu stvar na svijetu”, nogomet.

U predstavljanju će sudjelovati prvakinja Kazališta Komedija, glumica i pjevačica Marija Borić uz klavirsku pratnju Zvonka Presečkog, akademik Boris Senker, kazališni i filmski kritičar Tomislav Kurelec, legendarni glumci Žarko Potočnjak i Mladen Vasary, redatelj Želimir Mesarić, sportski novinar Ivica Blažičko, Gradsko pjevačko društvo “Javor” te glumice i glumci Kazališta Škrabe.

 

MARIJA BISTRICA              

Subota, 9. 6.

17:00

»Ljeto u Mariji Bistrici«

Manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici” započinje natjecanjem mjesnih odbora u pripremi bistričke kotlovine 9. lipnja u 17:00 sati. Ekipa svih 10 bistričkih mjesnih odbora okušat će se u pripremi kotlovine, a sve će glazbom i zabavom popratiti “Laganini band”. I ove godine predstavit će se općinski tim koji će predvoditi načelnik Općine Josip Milički.

Nedjelja, 10. 6.

11:00

10. lipnja od 11:00 sati očekuje nas bike hodočašće u Svetištu Majke Božje Bistričke te 4. biciklijada „4 kapelice“. U 11:00 sati započet će Sveta misa uz blagoslov biciklista i bicikala na prostoru crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca. Nakon mise održat će se četvrta po redu biciklijada “4 kapelice” s početkom u 13:00 sati pored crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca! Kotizacija iznosi 30,00 kn, a djeca do 15 godina mogu sudjelovati besplatno.

Nakon bike hodočašća i biciklijade sve sudionike očekuje ručak i dobra zabava na terasi Bluesun hotela Kaj. Za ručak će se pobrinuti vrhunski kuhari hotela, a za dobru zabavu TS “Simpatizeri”.

Ove godine za sve sudionike biciklijade od organizatora i sponzora osigurane su vrijedne nagrade: bicikl, wellness smještajni paket za 2 osobe u Bluesun hotelu Kaj i poklon paket Turističke zajednice općine Marija Bistrica.

 

PISAROVINA

Nedjelja, 10. 6.

15:00

Biciklijada »Put bijele rode«

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i TZ općine Pisarovina pozivaju Vas u selo s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donju Kupčinu, općina Pisarovina

Okupljanje je od 14:30 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Biciklijada započinje u 15:00 sati a vozi se prekrasnim predjelima netaknute prirode uz rijeku Kupu do zavičajnog muzeja Donja Kupčina. U zavičajnom muzeju je organizirano besplatno razgledavanje muzeja, predavanje o Pokupskom bazenu (Natura 2000 području) te vožnja na poligonu sigurne vožnje za najmlađe.

Prijave su do 8. lipnja 2018. godine na e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 099 409 5514. Prvih 120 prijavljenih dobiva majice.

U slučaju kiše biciklijada se odgađa! (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni