Maturanti okupirali Trg

Maturanti okupirali Trg

Grad Zagreb organizirao je program proslave za zagrebačke maturante na Bundeku, gdje maturante očekuju nastupi brojnih hrvatskih glazbenika sve do 22 sata. Među njima je reper Stoka, školski demo bend Široke ulice, showtime band Kingsi, Vatrene ulice, Žanamari Lalić i J’Animals, Elemental, Vatra, Vulkan, Davorin i Bogovići te grupa Picksiebner koja će ujedno i zatvoriti ovogodišnji program proslave

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića već se od jutarnjih sati polako popunjavao maturantima. Upravo je ovaj trg već godinama tradicionalno polazno okupljalište maturanata, koji čim bučnije žele proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja. Unatoč lošem vremenu i kiši na Trgu se okupilo oko 4 000 maturanata, koji su vjetru i kiši prkosili pjesmom, plesom, zviždanjem i nazdravljanjem. Okupljanje je počelo oko 11 sati, a nešto prije podneva Trg je bio krcat. Bučni mladi maturanti i maturantice nekim su Zagrepčanima izmamili osmijeh na lice, a drugi su jedva čekali dolazak tramvaja kako bi čim prije mogli pobjeći od uzavrle atmosfere.

norijada-Trg

Zagrebačkim maturantima se oko podneva pridružio i gradonačelnik Milan Bandić, a povorka se zagrebačkim ulicama uputila prema jezeru Bundek, gdje je Grad pripremio program proslave za maturante.

„Planiramo dobro proslaviti završetak škole“

„Maturant sam Drvodjelske škole Zagreb. Ne znam di mi je ekipa, ali znam da planiramo ići na Bundek. Danas su profesori pobjegli od nas jer nas ne poznaju“, šali se maturant Nikica i priznaje da ga danas ne zanimaju ni matura ni pripreme za fakultet. „Danas se želim zabaviti“, iskren je maturant Nikica.

maturantice-Ivana,-Mirna-i-MartinaNaša je ekipa susrela i maturantice Obrtničke škole za osobne usluge smjera frizeri. Mirna, Ivana i Martina su završile 3 G, razred za frizere i kažu kako se danas žele zabaviti. „Planiramo dobro proslaviti završetak škole, a od idućeg tjedna počinjemo raditi. Tu nas je 20 iz našeg razreda, a iz škole nas je više od 200. Nadamo se da ćemo na Bundeku imati dobru muziku i da ćemo se zabaviti. Bilo bi super da nam je Bandić osigurao šator da ne pokisnemo“, istaknule su maturantice.

Dežurne ekipe pripravne

Grad Zagreb organizirao je program proslave za zagrebačke maturante na Bundeku, gdje maturante očekuju nastupi brojnih hrvatskih glazbenika sve do 22 sata. Među njima je reper Stoka, školski demo bend Široke ulice, showtime band Kingsi, Vatrene ulice, Žanamari Lalić i J’Animals, Elemental, Vatra, Vulkan, Davorin i Bogović te grupa Picksiebner koja će ujedno i zatvoriti ovogodišnji program proslave.

„S ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme programa u Parku će dežurati vozila hitne medicinske pomoći, policija, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza“, obavijestili su iz Grada Zagreba.

V. Vukoje

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni