Maturanti MIOC-a treću godinu zaredom donirali hranu za “Socijalni dućan”

Maturanti MIOC-a treću godinu zaredom donirali hranu za “Socijalni dućan”

Maturanti srednje škole MIOC i ove su godine sakupili hranu za najpotrebitije te su u utorak u 10 sati donirali 15 kutija živežnih namirnica »Socijalnom dućanu«.

»Gledajući godinama ružne slike bacanja brašna po našim sugrađanima i ulicama našeg grada, svatko se ponekad upitao, koliko gladnih usta bi se moglo nahraniti tim brašnom«, rekla nam je psihologinja iz spomenute škole Gordana Rendulić.

Kazala je kako je inicijativa profesora škole urodila plodom pa njihovi maturanti već treću godinu za redom organiziraju humanitarnu akciju »Kilogram hrane za socijalni dućan«.

Nadodala je kako se ovim činom žele odmaknuti od ružnog običaja prosipanja hrane po gradskim ulicama i pokazati svoju zrelost, socijalnu osjetljivost i empatiju sa sugrađanima koji u ovim teškim vremenima trebaju pomoć u hrani i korisnici su socijalnog dućana.

Zaključila je kako su se namirnice prikupljale tjedan dana prije završetka nastave za maturante te su na sam Dan maturanata predstavnici svih maturalnih razreda utovarili donacije u kombi Crvenog križa.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni