Mateja Kušić dobitnica priznanja Mladi gradonačelnik Zagreba 2019.

Mateja Kušić dobitnica priznanja Mladi gradonačelnik Zagreba 2019.

(Foto: zagreb.hr)

U povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Staroj gradskoj vijećnici danas je održana svečana sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba na kojoj je voditeljici zagrebačkog Centra za mlade Mateji Kušić uručeno priznanje Mladi gradonačelnik Grada Zagreba 2019. Osnovni cilj sjednice je vrednovanje ideja mladih, a prisutne je pozdravila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić  koja je Mateji Kušić i uručila priznanje.

Čestitajući novoizabranoj mladoj gradonačelnici, zamjenica je rekla da Grad u svome Odjelu za mlade prati i podupire rad Savjeta.

»Od mnoštva pristiglih prijava s izrazito kreativnim i inovativnim idejama i pristupima radu s mladima u cilju poboljšanja položaja mladih, kao i radi preuzimanja odgovornosti mladih u kreiranju politika Grada, posebno mi je drago da je izabran upravo Matejin koncept. Razlog Matejina izbora je što je u svome prijedlogu programa posebnu pažnju posvetila mentalnomu zdravlju mladih«, poručila je Majić.

Voditeljica Kušić je objasnila da se na natječaj za mladu gradonačelnicu prijavila zato što i sama radi s mladima. »Centar surađuje s tridesetak udruga koje provode i organiziraju različite radionice i aktivnosti, a koje su u cijelosti besplatne i namijenjene mladim ljudima od 15 do 30 godina. Jedan od mojih zadataka je da promoviram potrebe mladih i da se zalažem za njih«, istaknula je i dodala da Gradu predlaže da centre za mlade financijski više podržava jer bi tada mladi mogli lakše ostvariti svoje želje te otkriti vlastite talente i potencijale.

»Ovim smo datumom održavanja sjednice htjeli naglasiti važnost isticanja programa i potrebe da se aktivnosti povezanih s mentalnim zdravljem mladih ojačaju«, napomenuo je predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba Petar Jurišin. Dodao je kako je Mateju Kušić kandidirala udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“, a izabrana je zbog svojih dosadašnjih aktivnosti vezanih za mlade te na temelju dvaju projekata o unaprijeđenju života mladih u Zagrebu koje je iznijela u motivacijskom eseju „Da sam ja gradonačelnica“. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni