Mate Kapović će biti nositelj liste Radničke fronte za Gradsku skupštinu

Mate Kapović će biti nositelj liste Radničke fronte za Gradsku skupštinu

Član Radničke fronte (RF) Mate Kapović u četvrtak je ispred kule Lotrščak da će nositi listu te stranke na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu. Poručio je da RF neće imati svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika jer ih i sada ima već previše.

»Radnička fronta izlazi na izbore u Zagrebu kao jedina autentično lijeva opcija, koja već dosljedno godinama zastupa interese društvene većine, radnička prava i socijalnu državu«, poručio je Kapović. Dodao je kako je odlučeno da u kontekstu »već nabujalog broja gradonačelničkih kandidata, gdje su već zauzete pozicije«, neće dodatno komplicirati situaciju s još jednom kandidaturom.

Predstavljajući program RF-a ustvrdio je kako se godinu dana nakon razornog potresa u Zagrebu uspostavilo da »nemamo Grada ni države«, jer su oni u obnovi nakon potresa potpuno neorganizirani.

Poručio je i da smo mogli razviti vlastito cjepivo protiv bolesti COVID-19 da smo imali Imunološki zavod te nismo prodali Plivu.

Njegova stranka zalaže se za besplatan javni prijevoz i školovanje, što se, kako je objasnio Kapović, ne treba uvesti odmah, već postupno. Kao primjer je naveo »oportunistički model« gradonačelnika Milana Bandića prema kojem bi javni prijevoz bio besplatan u centru grada. Zalažu se i za potpuno besplatne dječje vrtiće koji bi trebali biti potpuno besplatni za građane, odnosno financirani od Grada.

Kapović smatra da je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević pogriješio što je odlučio izaći na izbore bez podrške RF-a jer su mogućnosti za promjenu bile puno veće s bivšom zeleno-lijevom koalicijom.

Napomenuo je i kako je preminuli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u stvari »SDP-ov proizvod« te smatra da se SDP nije promijenio i od njega se ne može ništa novo očekivati.

Saborska zastupnica Katarina Peović poručila je da je RF zagovara korjenitu promjenu dosadašnje privredne strukture i široku demokratizaciju i uključivanje u odlučivanje Zagrepčana i radnika u gradskim poduzećima. Tvrdi da je javna nabava osnovni problem »curenja novaca iz gradske blagajne«. (ZG-magazin)