Maskenbal na Šalati i “Žive slike” u Muzeju grada Zagreba

Maskenbal na Šalati i “Žive slike” u Muzeju grada Zagreba

Vikend događanja u Zagrebu

ZAGREB

Petak, 9. 2.

SAJAM VJENČANJA

Sajam vjenčanja Zagreb slavi jubilarni 20. rođendan i poziva sve buduće mladence te profesionalce iz svijeta vjenčanja u Arenu Zagreb, od 9. do 11. veljače, na regionalno najveću, najraskošniju i najoriginalniju manifestaciju vjenčane tematike.

Zagrebačka Arena i Sajam vjenčanja Zagreb ugostit će od 9. do 11. veljače preko 200 izlagača iz vjenčane industrije – salone vjenčanica i dizajnerske kuće, cvjećare i slastičare, fotografe, dekoratere, oganizatore vjenčanja te ostale predstavnike za organziranje svadbene svečanosti.

Uz raznovrsnu izlagačku ponudu, posjetitelje očekuje bogat trodnevni program – šest modnih revija, humanitarna tombola s vrijednim nagradama kojom se pomaže djelovanje udruge Veliko srce malom srcu, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi i atraktivni popusti uz koje će budući mladenci uštedjeti prilikom organiziranja svog dana iz snova. Upravo je ovo najbolja uvertira u slavlje ljubavi i vjenčanu svečanost, i sve to u mjesecu ljubavi.

Radno vrijeme je od 9. do 11. veljače 2018. godine: petak od 14 do 20 sati, a subota i nedjelja od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice je 15 kuna.

19:30

KINESKA NOVA GODINA

Zagrebačka filharmonija predvođena dirigentom JONATHANom GRIFFITHom te solistima Tu Shan Xiang na pipi Zhang Pei na zhengu, Bai Yu na erhu, Li Xinxingu na violini i Matejem Meštrovićem na klaviru uvest će vas u Kinesku novu godinu. Izvest će se dijela L. Qiminga: Ode to Flag, C. Chunguanga: View of the Sea, A. Coplanda: Saturday Night Waltz and Hoe Down from “Rodeo”, L. Zilia: Fisherman Harvest Song, L. Huanzhia: Spring Festival Overture i mnoge druge skladbe. Program započinje u 19 i 30 u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Subota, 10. 2.

10:00 – 14:00

NATURFAŠNIK U HRVATSKOM PRIRODOSLOVNOM MUZEJU

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u subotu, 10. veljače 10:00 do 14:00 sati. održava se popularni Naturfašnik. Tada će djelatnici muzeja maskirani u likove iz životinjskog svijeta nastoje dočarati posjetiteljima fascinantan svijet prirode. Uz slasne krafne te nastupe klauna i mađioničara posjetitelje očekuje i izložba fašničkih maski koje su izradila djeca polaznici muzejskih radionica.

Program započinje sa razgledavanjem postava i izložbi uz kostimirane djelatnike, od 10:00 do 14:00 sati izložba fašničkih maski koje su izradila djeca polaznici muzejskih radionica. U 12:00 sati dodjela nagrada djeci koja su izradila najuspješnije maske po ocjeni stručnog žirija. Osim toga d 10:00 do 14:00 sati djeca će moći oslikati svoja lica, a paralelno s tim održava se nastup klauna te izrada likova od balona. U 13:00 sati mađioničarska predstava. Organizatori napominju, kako je ulaz na ovu manifestaciju, slobodan.

11:00 – 13:00

KRAFNA-ČAJ-KUHANO VINO PARTY

Taekwondo klub Čigra i Lions club Kaptol pozivaju na humanitarno događanje “Krafna-čaj-kuhano vino party” u subotu, 10.2.2018. godine, s početkom u 11 sati u parku Zrinjevac u Zagrebu. U fašničkom ozračju, prikupljat će se donacije za sportsku opremu i uređenje prostora za projekt Čigrin let koji već treću godinu, na volonterskoj bazi, uspješno provodi TK Čigra. Riječ je o radu s djecom s posebnim potrebama, s naglaskom na trening mališana sa sindromom Down.

Građani će od 11 do 15 sati moći uživati u besplatnim krafnama, čaju i slavnom kuhanom vinu koje će po svom tajnom receptu pripremati chef Zoran “Gastronomad” Šimunić. Goste će glazbom uveseljavati DJ Sani.

11:00 – 14:00

ŽIVE SLIKE U MUZEJU GRADA ZAGREBA

Od 10. i 11. veljače 2018., 11 – 14 sati u Muzeju Grada Zagreba održava se manifestacija Žive Slike. Vizualni identitet i oblikovanje promidžbenih materijala potpisuje Tajana Zver.

Muzej grada Zagreba već devetnaestu godinu tijekom zadnjeg vikenda fašnika priređuje nekomercijalni edukativni program Žive slike. Godine 2017. programu je dodijeljena nagrada Hrvatskog muzejskog društva za najbolji pedagoško-edukacijski program.

Žive slike organizirane su po uzoru na slično događanje priređivano krajem 19. stoljeća u Zagrebu. Djelatnici Muzeja grada Zagreba, kolege i prijatelji Muzeja kostimiraju se u likove iz prošlosti. Posjetiteljima u prvom licu govore o sebi, o povijest grada i vremenu u kojem su živjeli.

Uz već poznate likove (kralj Bela IV., prvi zagrebački biskup Duh, crna kraljica Barbara Celjska, gradski sudac Adam Balogh, zvonoljevač Henrik Degen, barunica Ana Marija Rauch, trgovac Naum Mallin i mnogi drugi…

17:00

MAKSENBAL WALDORFSKE ŠKOLE

U Waldorfskoj školi u Zagrebu, maskenbal tradicionalno osmišljavaju i pripremaju učenici 8. razreda i njihovi roditelji kako bi prikupili novac za svoj maturalac, pa se tako svake godine može vidjeti nešto potpuno novo i posebno.

Uz nezaobilaznu Kuću strave (8 – 68 god) i Vilinsku kuću (3-10 god) koju posebno vole najmlađi, dostupne su razne maštovite aktivnosti – pričanje bajki, gađanje patuljaka, rušenje piramide, oslikavanja lica, gatanje Ciganke Lily. Uz izbor najbolje maske ručne izrade i tombole za sve goste, u ponudi su slasni slani i slatki zalogaji u Kući Ivice i Marice.

Kupnjom ulaznice po cijeni od 10 kuna, svaki gost sudjeluje u tomboli, a ostale aktivnosti se plaćaju po dodatnih 10 kuna. Da trenutak i vrijeme stane, pobrinut će se Foto studio osmaš – za maturalac naš« koji će djeci i roditeljima osigurati instant-fotografiranje na bajkovitom foto zidu i izradu fotografija za vječnu uspomenu na maskenbal.

Događanje počinje u 17 sati.

Nedjelja, 28. 2.

10:30 – 12:00

MASKENBAL NA ŠALATI

Tradicionalni i iznimno popularni Dječji maskenbal na ledu održat će se i ove godine na klizalištu SRC Šalata, u nedjelju 11. veljače, u svom 28. izdanju te će tako svim stanovnicima metropole pružiti priliku da uživaju u karnevalskom šarenilu. Program je zamišljen kao zajedničko klizanje roditelja i djece pod maskama uz predstavljanje i izbor najboljih maski a odvijat će se u terminu klizanja za građanstvo od 10:30 do 12:00 sati.

Proteklih godina Maskenbal na ledu bio je izuzetno dobro posjećen, a i ove godine se očekuje nekoliko stotina maskiranih mališana pa stoga ne propustite dašak karnevalske atmosfere u srcu Zagreba. Ako je suditi po dosadašnjim izdanjima posjetitelje očekuju doista originalne maske jer su prethodnih godina nagrade osvajale maske junaka filmskog i literarnog serijala Gospodar prstenova te mega popularnih Ratova zvijezda, na ledu je bilo i članova obitelji Adams a nije nedostajalo niti maski iz poznatih bajki poput Crvenkapice, Lovca, Vuka i Bakice.

Program vode i najavljuju DJ-i zvucima karnevalskih pjesama, a sudionike očekuju bogate nagrade koje će biti dodjeljene najboljim maskama te besplatne krafne kao neizostavni dio svakog maskenbala. Maskiranim klizačima na ledu će se pridružiti i brojne maskote naših sponzora dok će pored glavnih nagrada koje uključuju ulaznice na objekte i programe pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima biti dodijeljene i utješne sponzorske nagrade.

Cijena ulaznice je 15 kuna, a još toliko treba odvojiti za najam klizaljki (ako klizači nemaju vlastite). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni