Maskenbal na ledu i jahanje pod maskama

Maskenbal na ledu i jahanje pod maskama

Vikend dodgađanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 24. 2.

20:00

Scena Ribnjak

Majstor Jura – priča o jednoj djevojci

(Jelena Hadži-Manev)

Predstava je nastala u produkciji mladog zagrebačkog kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak. Za tekst i režiju je zaslužna Jelena Hadži-Manev, a glavnu ulogu igra Marijana Matoković.

Iza imena „Majstor Jura“ krije se djevojka koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti, od fakulteta je odustala i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne znaju jest da Jura tijekom renovacije u njima i živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske točke kako bi razveselila ljude oko sebe.

Rezervacije su moguće na 01/4814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr.

Petak i subota, 24. i 25. 2.

Projekt Odgajanje budućnosti koji uključuje otvorenje izložbe i trodnevni popratni program održat će se do 4. ožujka u Galerije SC. Ulaz na sve programe je besplatan.

Moći će se razgledati radovi skupine autorica koja uključuje video radove, fotografije, crteže i dokumentaciju. Autorice: Elina Brotherus (FI), Maria Adela Diaz (Guatemala / SAD), Jelena Kovačević (HR), Ana Kuzmanić (HR), Ines Matijević Cakić (HR), Neli Ružić (HR), Lena Šimić (UK), Tanja Tintor Keller (HR), Vlasta Žanić (HR).

Uz umjetničke radove dio projekta su i predavanja Ankice Čakardić, Ane Kuzmanić, Ines Matijević Cakić, Aleksandre Mindoljević Drakulić, Irene Bekić i Marijane Stanić, Lene Šimić, radionica Zajedničko pisanje po noći te projekcija filma Anna redateljskog dvojca Massima Sarchiellija i Alberta Grifija.

Odgajanje budućnosti projekt je koji okuplja umjetnice i teoretičarke oko zajedničke želje promišljanja suvremene uloge žene i majke.

Petak, 24. 2. 2017., u 18 sati @ Galerija SC

Ines Matijević: Majčinstvo unutar konceptualnih feminističkih praksi u drugoj polovici 20. st.

Lena Šimić: Manifesto for Maternal Performance (Art), 2016.

Ankica Čakardić: Majčinstvo i reprodukcija kapitalizma

Ana Kuzmanić: Subverzivna pedagogija u umjetničkoj praksi – projekt Ti si malen, ja sam velik!

Subota, 25. 2. 2917., u 18 sati @ Galerija SC

Lena Šimić i Marta Kiš: Prezentacija radionice Zajedničko pisanje po noći

Irena Bekić, Marijana Stanić: Umjetničko-istraživački projekt Majke i kćeri, Galerija 90-60-90, POGON Jedinstvo, Zagreb, 2011.

Aleksandra Mindoljević Drakulić: Što je (ne)dovoljno dobro majčinstvo?

Ines Matijević: Subjektivnost majčinstva u susretu s umjetničkom praksom – predstavljanje radova Ines Matijević Cakić

**Za vrijeme svih predavanja bit će organizirano kreativno zabavljanje za djecu pa pozivamo i najmlađe da nam se pridruže!**

Subota, 25. 2.

11:00

Lions club Kaptol organizira humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva za opremanje dvorane za djecu s posebnim potrebama. Djeca sa sindromom Down u sklopu projekta “Čigrin let”, koji provodi TK “Čigra”, usvajaju osnovne elemente taekwondoa kako bi razvili motoričke sposobnosti i uklopili se u svakodnevni život. Središnji događaj ove humanitarne akcije održat će se u subotu, 25. veljače, u zagrebačkom Oktogonu. Sva donirana sredstva namijenjena su kupnji specifične opreme za trening djece s posebnim potrebama.

Građani će moći uživati u glazbi, besplatnim krafnama i čaju, kao i kuhanom vinu koje će spravljati chef Zoran “Gastronomad” Šimunić.

13:00

Jahannje pod maskama na imanju Udruge Don Kihot, Šimunčevečka cesta, Dobrodol-Sesvete

U Samoboru je proglašena ponovo Slobodna Fašnička republika, a na drugom kraju Zagreba – u Šimunčevcu u subotu je “Jahanje pod maskama”. Pridružite se u druženju, jahanju i kreativnoj izradi maski ove subote, 6. veljače 2016. godine, od 34 do 17 sati.

Jahanje će biti odmah od 13 sati po našim redovnim cijenama: 30 kn za djecu i 40 kn za odrasle. U isto vrijeme će druga djeca moći izrađivati maske za što su osigurani materijali, a sudjelovanje je besplatno.

20:00

Scena Ribnjak

Majstor Jura – priča o jednoj djevojci

(Jelena Hadži-Manev)

Nedjelja, 26.2.

10:30 do 12:00

Poslava Maskenbala na ledu na klizalištu Šalata

Obavještavamo sve ljubitelje klizanja, te ih ujedno i pozivamo da nam se pridruže proslavi Maskenbala na klizalištu Šalata. Tradicionalno, već 27 godina, klizalište obilježava Maskenbal na ledu, koji će se ove godine održati u nedjelju, 26.02., u terminu od 10:30 – 12:00 sati.

Očekuje vas zabava na ledu popraćena taktovima popularne domaće i strane glazbe, a program će biti obogaćen i brojnim nagradama kojima ćemo darivati najbolje i najorginalnije maske, a svi posjetioci biti će počašćeni krafnama.

Cijena ulaznice je 15,00 kuna, a ukoliko nemate vlastite klizaljke iste možete iznajmiti također po cijeni od 15,00 kuna.

Nedjelja, 26. 2.

20:00

Scena Ribnjak

U agoniji

(Miroslav Krleža)

Predstava “U agoniji” nastala je po tekstu Miroslava Krleže kao autorski projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića. Predstava je rezultat suradnje PUK – Putujućeg kazališta i Centra mladih Ribnjak – Scena Ribnjak. Za scenografiju je zaslužna Petra Kriletić, kostimografiju Marita Ćopo, a autor videa je Filip Šovagović.

Igraju: Nela Kocsic kao Laura Lenbachova koja je za ovu ulogu osvojila Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji glavne ženske dramske uloge, Ozren Grabarić kao dr. Ivan Plemeniti Križovec, a Darko Stazić utjelovio je lik Baruna Lenbacha.

Osvojene nagrade – Nagrada hrvatskog glumišta Neli Kocsis za najbolju žensku ulogu Laure Lenbachove; Nagrada Fabijan Šovagović Neli Kocsis za ulogu Laure Lenbachove; Nagrada Veljko Marinčić Ozrenu Grabariću za ulogu dr. Križovca na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci; Nagrada Veljko Marinčić Neli Kocsis za ulogu Laure Lenbachove na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Rezervacije su moguće na 01/4814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr.

 

MARIJA BISTRICA

Subota, 25. 2.

26. Bistrički fašinek

Općina Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i ove će godine organizirati Bistrički fašinek, 26. po redu, koji će se održati u subotu 25. veljače. Povorka će već tradicionalno krenuti od Bluesun hotela Kaj, a program na središnjem bistričkom trgu počinje u 14 sati. Tradicija bistričkog fašinka donosi uz procesiju i nastup grupa na središnjem trgu u dramatiziranim šaljivim skečevima, tu su u fašinečke špelancije, suđenje bistričkom fašinku i njegovo spaljivanje za sve grijehe.

Ovogodišnjem bistričkom fašinku pridružit će se i vinogradari Udruge “Vinski Vrh” koji će pripremiti za posjetitelje kuhano vino te članice Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica koje će pripremiti krafne.

Ako još niste, počnite se ubrzano pripremati da maskirani dođete u Bistricu! 25. 02. 2017. birat će se po tri najbolje maske iz publike u pojedinačnoj konkurenciji za velike i male! Probudite svoju kreativnost, maskirajte se, pridružite se Bistričkom fašinku jer vas očekuj vrijedne nagrade!

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni