Martinje v Zagrebu

Martinje v Zagrebu

Tako će se u subotu 15. studenog održati glavni dio obilježavanja Dana svetog Martina, kada će 15-ak martinjskih biškupa iz raznih dijelova Hrvatske krenuti iz Hrvatske kuće u Preradovićevoj ulici prema Trgu.

Već tradicionalna 14. po redu manifestacija Martinje v Zagrebu održati će se na Trgu bana Josipa Jelačića 14. i 15. studenog. Program Marinja, koji organiziraju Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, KUD Prepuštovec, Vinogradarsko-vinarska udruga Zagrebačko vinogorje, udruge Vinska cesta Grada Zagreba i vinari Zagrebačke županije predstavili su pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, predsjednik Udruge vinara Zagrebačke županije Željko Gregorić i predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar.

Tako će se u subotu 15. studenog održati glavni dio obilježavanja Dana svetog Martina, kada će 15-ak martinjskih biškupa iz raznih dijelova Hrvatske krenuti iz Hrvatske kuće u Preradovićevoj ulici prema Trgu. Predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar najavio je i tradicionalno krštenje mošta u 11 sati, a kuma mladome vinu biti će zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek.

Zagrepčanima će se predstaviti i vinari grada Zagreba i Zagrebačke županije. Oni će na 20-ak štandova predstaviti svoja vina. Osim vinara na Trgu će biti i izlagači kupinovog vina, pripravka od voća, kolača, proizvođači meda, tradicijskih igračaka i ostalih proizvoda.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni