Martinje 2023 u Sv. Ivanu Zelini

Martinje 2023 u Sv. Ivanu Zelini

(Foto: TZG Sv. Ivan Zelina)

Tradicionalna proslava Sv. Martina, odnosno Martinje, ove godine kreće još ranije nego inače, barem u Sv. Ivanu Zelini. Već 3. studenoga na Trgu Ante Starčevića u 17 sati započinje mnogima najljepši dio godine.

Martinje je svojevrsni uvod u božićno vrijeme. Mirisi vina i hrane, dobra glazba i zagrijavanje za dan sv. Martina. Grad Sv. Ivan Zelina za svoje je posjetitelje pripremio puno dobre glazbe, tradicionalno krštenje mošta uz preštimanog i veleučenog martinjskog biškupa Borka Sameca te zelinske vinare i Udrugu vinara i vinogradara “Brina”.

Posjetitelje će zabavljati poznati tamburaški Miki tribute bend.

Kao jedan od partner u projektu In cultura veritas, Muzej Sveti Ivan Zelina postavlja izložbu „Martinje i martinjski običaji“ kroz koju će se saznati više o samom Martinju.

Uz Sv. Ivan Zelinu, u organizaciji Zagrebačke županije i TZ svojih gradova, tu su još i Jastrebarsko i Samobor koji su pripremili i ove godine, u sklopu projekta In cultura veritas, izuzetno bogat program.

»Ne propustite priliku za dobru zabavu, druženje i uživanje u dobroj kapljici po staroj navadi. Došel bu sveti Martin! On ga bu krstil, ti ga buš pil!«, poručila je direktorica TZG Sveti Ivan Zelina Marinka Zubčić Mubrin.

Na kraju napominjemo, nemojte piti dok vozite ili – nemojte voziti dok pijete.

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na 01 2061 808 ili tzg@zelina.hr.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni