Maršić poražena u četvrtfinalu kvalifikacija za Olimpijske igre

Maršić poražena u četvrtfinalu kvalifikacija za Olimpijske igre

Suci su više cijenili direkte eurospke viceprvakinje Sarah Scheurich i njenu inicijativu u ringu

Jedina ženska predstavnica Hrvatske na olimpijskom kvalifikacijskom boksačkom turniru u turskom Samsunu Anamarija Maršić zaustavljena je u borbi četvrtfinala. U iznimno napetom meču, koji je naša boksačica odradila sa viceprvakinjom Europe i srebrnom s Europskih igara, trećom nositeljicom kvalifikacija do 75 kg Njemicom Sarah Scheurich, članica BK Sesvete usprkos porazu (39:35, 38:36, 38:33), pokazala je da može parirati svima.

Hrvatska reprezentativka dobro je pogađala suparnicu krošeima, no suci su više cijenili Njemičine direkte i inicijativu u ringu. Kako je borba odmicala, tako je padala koncentracija obiju boksačica. Umor je činio svoje, pa je Anamarija, dvojbenim odlukama ringovnog suca, dvaput bila u nokdaunu. Na kraju su i Anamarija i Sarah dobile javne opomene.

»Prvu rundu smo čisto izgubili, drugu dobiva naša i bez veze dobiva brojanje, u nastavku smo bili bolji, ali dovoljno govori činjenica da je sudac Anamariji dao bespotrebno dvije javne opomene«, kaže trener Stipica Brekalo.

Vojna policajka iz BK Sesvete preselila se tako na tribine dvorane Mustafe Dagistanlija, ali nije razočarala nastupom u Samsunu. Na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu Anamarija će imati novu priliku izboriti olimpijsku vizu. U njenoj kategoriji još su četiri slobodna mjesta u Rio de Janeiru. (zg-m)