Maršem od Samobora do Zagreba željeli ukazati na devastaciju Žumberka

Maršem od Samobora do Zagreba željeli ukazati na devastaciju Žumberka

Skupina od desetak aktivista Zelenog odreda, foruma braniteljske udruge VIDRA – Veterani i društvena akcija je u subotu, unatoč najavljenoj kiši uspješno prevalila rutu od 22,3 km od Samobora do Zagreba kako bi upozorili na devastaciju šuma u Republici Hrvatskoj, ovoga puta s naglaskom na Žumberak.

»Neki nisu ni očekivali da će se stvarno i dogoditi drugi marš jer, poučeni višegodišnjom praksom organiziranja prosvjeda po sistemu jednom i nikad više nisu ozbiljno shvatili naše poruke o kontinuitetu organiziranja onolikog broja marševa koliko bude potrebno da se započne sa ozbiljnim, pravnim koracima protiv sveprisutnog kriminala«, poručili su iz Zelenog odreda.

Najavljuju i nova aktivnosti te kažu da trenutno pripremaju vrlo opsežan materijal i dokumentaciju koja će izlaskom u javnost mnoge poprilično iznenaditi, ali i zabrinuti.

U utorak 11. rujna Zeleni odred ima zatvoreni sastanak s predstavnicima inicijativa iz Gorskog kotara, Splita, Banovine, Žumberka, Slavonije i Otoka, gdje ćeo dogovoriti zajedničke aktivnosti. U okviru sastanka biti će organizirana i prezentacija o međunarodnoj ekološkoj mreži Natura 2000, čiji je Hrvatska potpisnik od 2014. godine a u čijim se granicama nalazi veliki dio devastiranih šuma i objekata Medvednice, Velebita, Žumberka, Papuka, Risnjaka itd.

Slijedeći Marš se priprema za četiri tjedna i ovog puta Zeleni odred kreće sa Banovine, najavljuju aktivisti. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni