Marš za znanost, dani Medicinskog fakulteta, lutkarski mjuzikl

Marš za znanost, dani Medicinskog fakulteta, lutkarski mjuzikl

Vijend događanja u Zagrebu i okolici

13. travnja

ZAGREB

KUSTOSKA PLATFORMA: PERFORMATIVNE STUDIJE SLUČAJA- POZIV

 Kustoska platforma, program posvećen dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti i Centar kulture na Peščenici KNAP pozivaju zainteresirane studente završnih godina društveno-humanističkih usmjerenja, profesionalne i polu-profesionalne izvedbene umjetnike (studente, performere, glumce, pjevače, plesače, cirkuske umjetnike), povjesničare umjetnosti, teoretičare, dramaturge, redatelje i sve ostale entuzijaste na sudjelovanje na radionicama i predavanjima u sklopu programa Performativne studije slučaja- aktualna strujanja performansa. Rok za prijavu je 21. 04. 2018. Prijave trebaju sadržavati životopis i motivacijsko pismo, a šalju se na kustoska.platforma@gmail.com. Prijavljeni polaznici proći će kratak selekcijski proces. Program traje: 25. 04 – 30. 05. 2018. Sudjelovanje u programu je besplatno. Dodatne informacije: centar@knap.hr ili 01/2303122 Ciklus radionica pružiti će polaznicama i polaznicima uvid u nekoliko aspekata performerske prakse, od osnovnih polazišta izvedbe performansa pod vodstvom mentora glumca i performera Borisa Kadina, preko aspekata kuriranja i pozicioniranja performansa u javni ili institucionalni prostor pod mentorstvom Ane Janevski, kustosice odjela za performans i medijsku umjetnost newyorške MoMA-e, unošenja osobnih i društveno-političkih poetika u koncepciju izvedbe pod vodstvom performera/vizualnih umjetnika Siniše Labrovića i Marijana Crtalića te vizualne umjetnice Dragane Sapanjoš, osvijestiti i moguće pristupe izvedbenoj praksi s glumcem i performerom Darkom Japeljom te vizualnom umjetnicom i profesoricom na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Sandrom Sterle, ali i steći uvid u moguće tehnike razigravanja i razrade izvedbe pod vodstvom plesnih umjetnika Saše Božića i Petre Hrašćanec.

14. travnja

ZAGREB

MARŠ ZA ZNANOST

Pridružite se u subotu 14. travnja u 11,55 sati na Maršu za znanost u Zagrebu (s polaskom kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici)!

Organizatori tvrde kako od prošlogodišnjega Marša za znanost svjedočimo daljnjem srozavanju obrazovanja i znanosti u našoj zemlji. Glasovi protiv cijepljenja djece postaju sve glasniji i sve opasniji, naširoko se promoviraju teorije zavjere, iskrivljeno se interpretira rodna teorija, svakodnevno se izvrću znanstvene činjenice u svrhu osobne promocije i političkih bodova. Cjelovita kurikularna reforma zamijenjena je parcijalnim rješenjima koja diktiraju kratkoročni politički kompromisi, dok se ni administrativno pitanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine ne može raščistiti. Liječnici, znanstvenici i studenti odlaze iz zemlje jer je u njoj sve manje posla i perspektive…

Ako i Vi smatrate da Hrvatska treba biti zemlja koja se oslanja na znanost i stručnost u školstvu i zdravstvu, u kojoj se javne politike temelje na znanstvenim podacima, a ne na predrasudama, u kojoj javni mediji promoviraju znanost umjesto pseudoznanosti i praznovjerja, u kojoj ustanove štite stručnost i etičnost, a ne klijentelizam, u kojoj implementacija svih mjera u usvojenoj Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije ide ruku pod ruku s nužnim povećanjima ulaganja u znanost i obrazovanje – marširajte i Vi s nama!

Budite s nama i na završnom skupu Marša na Europskom trgu u Zagrebu.

DANI MEDICINSKOG FAKULTETA

Kao i zadnjih par godina Studentski zbor Medicinskog fakulteta zajedno sa upravom fakulteta organizira Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dan otvorenih vrata prvenstveno je namijenjen srednjoškolcima viših razreda srednjih škola, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima koji žele posjetiti naš fakultet.

Kroz fakultet će vas provesti naši studenti obučeni u bijele kute kao znak raspoznavanja, a moći ćete obići sve zavode i katedre koje se nalaze na Šalati, na Medicinskom fakultetu.

Program Dana otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2018. PROGRAM
10:00 – 10:15 okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3
10:15 – 12:00 obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelja
12:00 – 12.10 Lege Artis (zbor studenata Medicinskog fakulteta)

12:10 – 13:30 predstavljanje Medicinskog fakulteta, pitanja zainteresiranih
– prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta
– prof. dr. sc. Jasna Lovrić, predsjednica Povjerenstva za upis

13:30 – 13:40 okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3
13:40 – 15:00 obilazak Katedri, Zavoda i studentskih prostora uz voditelja

DUGO SELO

LUTKARSKI MJUZIKL NAZIVA “TKO SAM, ŠTO SAM

Lutkarski mjuzikl naziva “Tko sam, što sam?” koji izvodi lutkarska družina “Produkcija Z” žele kroz toplu i emotivnu priču o izgubljenom piliću u potrazi za majkom, djeca su čula poruke o snazi ljubavi. Uz šaljive i dinamične pjesmice koje prate sadržaj priče, ostvarena je odlična interakcija između djece i likova. Pouka koju autori žele da djeca ponesu sa sobom jest da ljubav pobjeđuje i daje nam samopouzdanje u svim životnim prilikama i neprilikama. Mjuzikl počinje u Dvorani Preporod u 11 sati.

JASTREBARSKO

SMOTRE FOLKLORA I ZBOROVA U JASKI

Zajednica kulturno – umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, nadolazećeg vikenda, organizira bogat program – Smotru zborova i vokalnih sastava te Regionalnu smotru folklora.

Brojna kulturno-umjetnička i pjevačka društva pobrinuti će se kako bi cijeli vikend imali prilike uživati u bogatstvu kulturne baštine našeg kraja. Subotnja Smotra zborova i Vokalnih sastava održat će se u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 20 sati, dok će se nedjeljnja Regionalna smotra folklora održati u Domu kulture (kino) s početkom u 18 sati (dječje skupine) i 19 sati (odrasle skupine). Ulaz je besplatan, a manifestacije se održavaju pod pokroviteljstvom gradonačelnika Jastrebarskog, Zvonimira Novosela.

15. travnja

ZAGREB

KONCERT ORTODOKSNE RUSKE ZBORSKE GLAZBE  “LJUBOV SVJATAJA

Komorni zbor “Ivan Filipović” poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja na koncert ortodoksne ruske zborske glazbe  “Ljubov svjataja”.Koncert će se održati u u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu,  Preobraženska ul. 4. Ulaz na koncert je slobodan. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni