Mars podnio prijavu državnom inspektoratu

Mars podnio prijavu državnom inspektoratu

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras predao je u četvrtak prijavu Državnom inspektoratu zbog slučaja ekstra marže kod izvođenja građevinskih radova nakon potresa, prenosi tportal.

Maras je na konferenciji za novinare ispred Državnog inspektorata izjavio kako su ga mnogi građani informirali da su neke građevinske tvrtke značajno povisile cijena najma građevinskih strojeva – dizalica i time naplatile višestruko veće iznose nego da su naplaćivale radove prije potresa. Problematično je, kaže, to što mnoge od tih tvrtki nemaju svoju mehanizaciju nego su je uzeli u najam i na taj način zaradili ekstraprofit na temelju krizne situacije.

Zatražio je od glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića da provjeri te izvođače, a prijavi je priložio i račun za sanaciju nekoliko dimnjaka koji je s početnih 16.000 kuna skočio na 50.000 kuna.

Maras kaže kako ne tvrdi da je tvrtka kršila zakon, ali da od državnog inspektora Andrije Mikulića tražim da obavi inspekciju i utvrdi je li korištena tragedija Zagreba za ostvarivanje ekstraprofita.

Kako je potres prirodna katastrofa, Maras smatra da toliko povećanje cijena građevinskih strojeva nije u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Ističe da su HDZ i Vlada svojim nedjelovanjem omogućila pojedincima ostvarivanje ekstraprofita.

https://www.facebook.com/gordan.maras/posts/3977174032323649

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni