Marko Rašić – novi načelnik zagrebačke policije

Marko Rašić – novi načelnik zagrebačke policije

Na mjesto načelnika najveće uprave u državi Marko Rašić dolazi s mjesta načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, kojom je rukovodio posljednjih devet godina

(Slijeva: Nikola Milina i Marko Rašič / Foto: PUZ)

U Policijskoj upravi zagrebačkoj glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas je, tijekom svog prvog službenog posjeta PUZ-u, predstavio je novoimenovanog načelnika Uprave Marka Rašića. Milina je rekao kako je nakon provedenog internog natječaja ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću predložio da se na mjesto načelnika najveće policijske uprave s više od milijun stanovnika imenuje upravo Marko Rašić.

»Sigurnost u Policijskoj upravi zagrebačkoj izravno utječe na stanje sigurnosti u cijeloj Republici Hrvatskoj i stoga je Marko Rašić s bogatom policijskom karijerom, iskustvom i nizom dužnosti u sustavu Ministarstva najbolji kandidat za još bolje stanje sigurnosti u policijskoj upravi, u kojoj turistička sezona traje cijelu godinu«, ustvrdio je glavni ravnatelj policije.

Marko Rašić e prvenstveno zahvalio ministru i glavnom ravnatelju na ukazanom povjerenju, koje će kako je rekao, nastojat opravdati na način da će zajedno sa svojim suradnicima učiniti iskorak u proaktivnom postupanju te stavio naglasak na prevenciju kažnjivih radnji. Kao iznimno bitnom naglasio je suradnju s lokalnim i državnim institucijama, kao i braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama.

Na mjesto načelnika najveće uprave u državi Marko Rašić dolazi s mjesta načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, kojom je rukovodio posljednjih devet godina, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1985. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni