Marko Filipović ponovo do naslova u Beogradu

Marko Filipović ponovo do naslova u Beogradu

O vrijednosti uspjeha Marka Filipovića svjedoči činjenica da je za sobom ostavio trojicu velemajstora i to sa znatnom bodovnom razlikom

Marko Filipović, međunarodni majstor i šahovski rješavački reprezentativac Hrvatske, uspio je ponovo pobijediti na vrlo jakom Međunarodnom šahovsko rješavačkom prvenstvu Srbije. Prvenstvo je održano u sklopu Beogradskog festivala problemskog šaha od 17. do 19. svibnja ove godine, a na njemu su nastupila 22 natjecatelja iz 5 zemalja: Hrvatske, Nizozemske, Slovenije, Srbije i Rumunjske.

O vrijednosti uspjeha Marka Filipovića svjedoči činjenica da je za sobom ostavio trojicu velemajstora i to sa znatnom bodovnom razlikom. Marko je osvojio 80 od 90 mogućih bodova, a za njim su slijedili srpski velemajstori Miodrag Mladenović sa 75 i Vladimir Podinić sa 70,5 bodova, zatim srpski majstor Branislav Đurašević sa 69,5 bodova, nizozemski velemajstor Dolf Wissmann sa 68,5 bodova itd.

Još su se trojica Zagrepčana dobro plasirala na ovome jakome turniru: 9. mjesto zauzeo je Nikola Predrag, 10. mjesto Ivan Bender, a 13. mjesto Branko Udovčić.

Dejan Glišić

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni