Marka u povodu ZOI u Pekingu 2022.

Marka u povodu ZOI u Pekingu 2022.

Paviljon u Ljetnoj palači u Pekingu i stilizirani likovi sportaša motivi su nove prigodne poštanske marke

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 4. veljače 2022. novu prigodnu poštansku marku u povodu Zimskih olimpijskih igra u Pekingu čiji je motiv paviljon u Ljetnoj palači u Pekingu i stilizirani likovi sportaša. Autor marke je Mario Petrak, dizajner iz Zagreba, a vrijednost marke označena je slovnom oznakom B što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u međunarodnom prometu.

Tekst u povodu izlaska nove prigodne marke napisao je Mićo Dušanović, sportski novinar.

“Sklopljena knjiga samo je svežanj papira”

Pogodili ste! Riječ je o kineskoj poslovici. Zašto? Zato što je naše novo odredište ponovno Kina. Sjećate li se da je 2008. Peking bio domaćin Ljetnih olimpijskih igara? Nezaboravno.

Tada smo tek odškrinuli vrata Kine – učinimo sada korak dalje. Ulaznicu vam daje Hrvatska pošta u obliku nove marke za Zimske olimpijske igre 2022. Nova ljepotica za vašu jedinstvenu zbirku priča o Olimpijskim igrama i njihovim domaćinima. Peking je postao jedini grad u povijesti domaćin i Ljetnih i Zimskih olimpijskih igara. Najveći grad ikad koji je ugostio zimski sportski svijet.

Na rasporedu je 15 sportova i čak 78 natjecanja. Malo previše? No svijet se mijenja, Igre se mijenjaju. Od 2008. do 2022. proteklo je samo 14 godina. Ali kada usporedite – neprepoznatljivo. Brže, više, jače – shvatite doslovno. U životu je sve manje vremena za romantiku.

Ljeto u Pekingu bilo je prekrasno – nema sumnje da će zima u Pekingu koraknuti još dalje. Otvorite oči, uzmite marku, otputujte u bajkovitu, modernu, tradicionalnu, surovu, nježnu Kinu.

Domaćin vam poručuje za početak: brzo otvarajte oči, a sporo usta. I ne zaboravite – dan bez smijeha je izgubljen dan.

Sretan put želi vam vaša Hrvatska pošta. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni