Mario Meštrović – novi ravnatelj Imunološkog zavoda

Mario Meštrović – novi ravnatelj Imunološkog zavoda

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sastanka s radnicima najavio je kako će se za dvadesetak dana donijeti odluka hoće li se bez predstečajne nagodbe uputiti javni poziv i organizirati ulazak strateških partnera u Imunološki zavod

Nadzorni odbor Imunološkog zavoda d.d. jučer je usvojio prijedlog Vlade Republike Hrvatske i za novog ravnatelja Zavoda imenovao Maria Meštrovića, dosadašnjeg savjetnika ministra gospodarstva. Podsjetimo, Vlada je na sjednici 6. veljače Meštrovićevo imenovanje, kako bi se stabiliziralo stanje u tvrtki te osigurao pronalazak najboljeg strateškog partnera.

Meštrović je u Ministarstvu gospodarstva radio na restrukturiranjima trgovačkih društava i predstečajnim nagodbama, a bio je i član savjetodavnog vijeća za predstečajne nagodbe. Novi ravnatelj sada će morati snimiti stvarno stanje financija i obveze tvrtke, te će se tada znati može li Imunološki zavod tražiti strateškog partnera kroz postupak predstečajne nagodbe ili bez njega.

Peteročlani Nadzorni odbor jednoglasno je potvrdio izbor novog ravnatelja. Imunološki zavod je tako dobio novo vodstvo nakon što je 14. siječnja Visoki trgovački sud proglasio stečajni postupak Zavoda nezakonitim, čime su stečeni su preduvjeti za restrukturiranje i preuzimanje Zavoda.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sastanka s radnicima najavio je kako će se za dvadesetak dana donijeti odluka hoće li se bez predstečajne nagodbe uputiti javni poziv i organizirati ulazak strateških partnera u Imunološki zavod.

Cilj je održati proizvodnju

Nakon potvrde novog ravnatelja, Vrdoljak se sastao s predsjednikom NO-a Mladenom Beliczem, novim ravnateljem Mariom Maštrovićem te predstavnicima sindikata i radnika. Sindikati i radnici su prihvatili novo vodstvo te očekuju skoro raspisivanje natječaja za strateškog partnera. „Cilj je da proizvodnja Imunološkog zavoda opstane u cijelosti i da Zavod bude jedinstvena cjelina“, izjavio je ministar Vrdoljak, zadovoljan suradnjom s radnicima Zavoda.

Premda je Imunološki zavod  do sada imao jednog člana Uprave, ministar je najavio da će ona ubuduće imati još dva člana. Njih su izabrali radnici i oni bi se novom ravnatelju trebali pridružiti krajem mjeseca.

Prema riječima Lidije Jagarinec, sindikalne povjerenice u Imunološkom zavodu, predloženi članovi Uprave su Tatjana Moštak, dipl. oec., iz računovodstva Zavoda i Ljerka Kotarski, dipl. ing., iz Odjela za virusna cjepiva.

Govoreći o potencijalnim investitorima, pojasnila je da su u sindikatu upoznati jedino s pismima namjere. Jedno od njih poslao je Grad Zagreb, čiji su predstavnici u ponedjeljak bili na razgovorima u Ministarstvu gospodarstva.

„Rečeno nam je kako ima dovoljno zainteresiranih. Sve ostalo će se znati kada bude otvoren natječaj, a ponude će doći na adresu novog ravnatelja i sa svim zainteresiranima će se transparentno razgovarati“, poručila je Jagarinec. Ona smatra kako bi najbolji scenarij bio da se odmah, nakon što se utvrdi stanje, raspiše natječaj za strateškog partnera i izbjegne predstečajna nagodba.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni