Marijo Možnik je europski prvak u gimnastici!

Marijo Možnik je europski prvak u gimnastici!

Ovo je prvi put da je hrvatski natjecatelj osvojio zlato u gimnastici na EP / Unatoč naslovu europskog prvaka, Marijo se nije kvalificirao za nastup na Olimpijskim igrama

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik u nedjelju je, završnog dana natjecanja, osvojio naslov europskog prvaka u vježbi na preči na Europskom prvenstvu, koje se održavalo u Montpellieru. Možnik je za svoju izvedbu u finalu dobio visoku ocjenu 14.833 što je bilo nedostižno za sve ostale konkurente i tako postao prvi Hrvat sa zlatnom medaljom u gimnastici na europskim prvenstvima.

Za našeg gimnastičara Možnika (28) ovo je druga medalja koju je osvojio na EP. Prva mu je bila srebrna medalja, koju je također osvojio u Montpellieru prije tri godine. Možnik ima i brončanu medalju s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Nanningu.

Unatoč naslovu europskog prvaka, Marijo se nije kvalificirao za nastup na Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine održati u Rio de Janeiru. Za to mora osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu koje će se održati od 23. listopada do 1. studenoga.

Možnik je u finalu nastupio prvi, vježbu je odradio bez pogreške i tako postavio visok standard za ostale. Najviše mu se približio Britanac Sam Oldham koji je osvojio srebro sa 14.766 i time ponovio prošlogodišnji uspjeh kada je bio srebrni na EP u Sofiji, dok je broncu osvojio peterostruki europski prvak na ovoj spravi Grk Vlasios Maras sa 14.666.

FINALE, preča:

1. MARIJO MOŽNIK (HRV) 14.833

2. Sam Oldham (VB) 14.766

3. Vlasios Maras (Grč) 14.666

4. Aleksandar Carevič (Bje) 14.633

5. Alexander Shatilov (Izr) 14.566

6. Kristian Thomas (VB) 14.033

7. Axel Augis (Fra) 13.766

8. Pablo Braegger (Švi) 12.433

9. Dmitrij Barkalav (Bje) 12.033

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni