Margareta Mađerić je HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

„Odustali smo od onih koji su već poznati medijima i mislimo da gradu treba novo lice. Ona je dijete HDZ-a, pravo osvježenje i nemojmo ju podcjenjivati.“, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Predsjednica HDZ-ova Kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić bit će kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za zagrebačku gradonačelnicu, objavljeno je na web stranicama te političke stranke. Mađerić će tako ući u utrku s Milanom Bandićem, Rajkom Ostojićem, Vladimirom Ferdeljijem i Brankom Vukšićem čija bi kandidatura  još trebala biti službeno potvrđena 16. veljače.

Kandidaturu Margarete Mađerić u jučerašnjem  je Dnevniku HTV-a potvrdio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. „Gospođa Mađerić ima iskustva u Gradskoj skupštini i zaslužila je ovo. Odustali smo od onih koji su već poznati medijima i mislimo da gradu treba novo lice. Ona je dijete HDZ-a, pravo osvježenje i nemojmo ju podcjenjivati.“, izjavio je Karamarko.

Dodao je kako padaju u vodu sve kalkulacije o ‘tjeranju vode na svoj mlin’ izborom kandidatkinje koja će Bandiću “ukrasti” što manje glasova te da će se boriti sa snažnom mašinerijom.

Prema pisanju medija u HDZ-u su razmatrali popriličan broj kandidata. Među njima su bili: Zlatko Vitez, Davor Štern, Nikica Valentić, Drago Prgomet, Dražen Siriščević, Domagoj Milošević i Željko Reiner. Neki od njih ponudu su odbili unaprijed, navodno zbog trenutačno lošeg rejtinga stranke. Nakon toga kao najizvjesniji kandidati su se iskristalizirali Andrija Mikulić – šef Gradske organizacije HDZ-a i Margareta Mađerić. S obzirom na nedovoljnu afirmiranost Mikulića, izbor je pao na poznatiju Mađerić.

Margareta Mađerić rođena je u Zagrebu 1977., po zanimanju je menadžerica marketinga i komunikacija. U zagrebačkoj Gradskoj skupštini predsjednica je Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju te članica Odbora za kulturu, Odbora za izbor i imenovanja, Odbora za kontrolu te Povjerenstva za ravnopravnost spolova. (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni