Mareki su se vratili kući

Mareki su se vratili kući

Nakon dugih 13 godina provedenih u skloništu, pseća braća Mareki (Maro I i Maro II) konačno su otišli u svoj novi dom u Samoboru. Ali, zbog velike životne promjene i potpuno novih uvjeta, Mareki su pobjegli.

U međuvremenu, Maro II je ubrzo pronađen i vraćen kući, ali Maro I je još danima lutao na području Samobora i okolice.

Kako njihova vlasnica Maja Sertić kaže, nakon 7 dana pakla ova priča ima sretan završetak. Brojni prijatelji su dijelili statuse na društvenim mrežama, uključili su se volonteri, poznanici su dijelili obavijesti; čini se da nema osobe iz Samobora koja nije pogledala psa i razmislila je li to baš jedan od dvoje živahnih Dumovčana….

U Dumovcu su proveli 13 godina, stigli su u sklonište kao štenad, sa samo šest mjeseci, u njemu su odrastali. Kako su izgledom vrlo slični, nazvali su ih Maro I i Maro II, od milja Mareki.

Kad su Maro I i Maro II konačno udomljeni, zajedno su otišli u svoj dom u Samoboru. No već drugi dan pobjegli su iz novog dvorišta iz tamošnjeg Cvjetnog naselja. Vjerojatno su se provukli ispod ograde. Potraga je isprva bila bezuspješna jer su Mareki plahi, nisu naučeni na život izvan boksa i teško se snalaze sami na cesti. Vlasnica je obavijestila veterinare, lovce, a nalazniku ponudila i bogatu nagradu.

Zahvaljujući velikoj podršci, psi su pronađeni i vraćeni kući. Ovaj sretan završetak također pokazuje koliki je potencijal u solidarnosti i građanskoj svijesti za koju se djelatnici skloništa nadaju da će biti aktivna i prilikom prijava zlostavljanja i odgovornog postupanja prema životinjama a Mareki sada konačno uživaju u svojem domu. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni