Maras zahvalio Zagrepčanima što su na europskim izborima dali povjerenje SDP-u

Maras zahvalio Zagrepčanima što su na europskim izborima dali povjerenje SDP-u

Poručio je da je svima jasno kako je SDP dobio, a HDZ izgubio na ovim izborima, a veliki je doprinos dala i Gradska organizacija SDP-a jer je svaki četvrti glas SDP-u Hrvatske došao iz Zagreba

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u utorak je na konferenciji za novinare komentirao rezultate na europskim izborima na kojima je SDP osvojio četiri mandata u Europskom parlamentu, kao i HDZ.

Maras je zahvalio Zagrepčanima koji su u nedjelju na glasačkim listićima zaokružili SDP, a to je 48 tisuća sugrađana. Također se zahvalio građanima Zagreba što su na izbore izašli u velikom broju, više nego u drugim dijelovima Hrvatske.

„SDP je daleko najjača stranka u Zagrebu, prvi koji sjede do nas u Europskom parlamentu je HDZ koji ima 8 % manju podršku od SDP-a na ovim izborima ”, rekao je čelnik zagrebačkog SDP-a.

Dodao je kako velika izlaznost Zagrepčana na europske izbore pokazuje da su oni zainteresirani za promjene i gradu Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Kazao je kako je SDP pobijedio u 15 od 17 gradskih četvrti, a u tome imaju doprinos mjesne organizacije.

„Stranke koje trenutno obnašaju vlast u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dobile su manje glasova na ovim izborima u Zagrebu nego SDP sam, manje su dobili primjerice stanka gradonačelnika Milana Bandića, Reformisti. To najavljuje da se u naredne dvije godine moramo posebno posvetiti građanima Zagreba, jer je očito da oni žele promjene na čelu Zagreba i nisu zadovoljni aktualnom vlašću. Ovi rezultati pokazuju da je SDP spreman pobijediti u Zagrebu i preuzeti odgovornost za grad Zagreb”, istaknuo je Maras.

Pozvao je sve stranke lijevo-liberalnog centra da se priključe SDP-u na tom putu te je naglasio da SDP iznimno cijeni napore koalicije „Možemo“, Nove ljevice, platforme „Zagreb je naš „ Amsterdamske koalicije”, ali i novih lica na zagrebačkoj političkoj sceni, kao što je Dalija Orešković.

„Uvjeren sam da na sljedećim izborima zajednički možemo donijeti novu perspektivu Zagrebu. To je ono čemu ćemo se maksimalno posvetiti narednih pola godine da sljedeće godine, godinu dana pred izbore krenemo u zajedničku kampanju koja će Zagreb dovesti do onoga što treba biti, a to je moderan grad, moderna europska metropola“, rekao je Maras.

Poručio je da je svima jasno kako je SDP dobio, a HDZ izgubio na ovim izborima, a veliki je doprinos dala i Gradska organizacija SDP-a jer, kao na niti jednim izborima do sada, svaki je četvrti glas SDP-u Hrvatske došao iz Zagreba.

Maras je kazao da ovako velika potpora obvezuje i mora motivirati SDP jer je stranka na pravom putu.

„U Zagrebu je SDP dobio 22 % podrške, odnosno više od onih koji upravljaju Zagrebom”, izjavio je Maras.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni