Maras: Vlada je zakasnila s donošenjem strožih epidemioloških mjera

Maras: Vlada je zakasnila s donošenjem strožih epidemioloških mjera

(Foto: Ivana Vranješ)

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras danas je komentirao strože epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa koje stupaju na snagu 28. studenoga i traju do 21 prosinca.

„S ovim mjerama se nažalost zakasnilo. U situaciji kada se epidemija razbuktala šteta je što Vlada nije slušala savjete stručnjaka, među njima i epidemiologa Branka Kolarića, koji je upozoravao da će se situacija pogoršati“, rekao je Maras za ZG-magazin. Dodao je da Vlada unatoč tome i dalje donosi nelogične, “politikom uvjetovane” odluke.

Pojasnio je da Vukovar zaslužuje pijetet i u srcima je svih građana Hrvatske, ali se zbog epidemiološke situacije ne može prije tjedan dana tolerirati jedan politički skup u Vukovaru, a sada dolazi do zatvaranja pojedinih objekata zbog epidemije.

 „U ovom trenutku se treba ponašati racionalno. Nema logike da se zatvaraju objekti“, istaknuo je Maras. Dodao da Vlada mora donositi logikom i na znanosti utemeljene odluke, a to se nažalost ne radi.

„Ove smo mjere vjerojatno čekali dok ne prođu unutarstranački izbori u HDZ-u. To je zastrašujuće. Mjere se donose sa zakašnjenjem, jer smo vjerojatno morali pričekati da Plenkovićevi puleni u HDZ-u dođi na određena mjesta. Država tako ne bi trebala raditi prema svojim građanima”, zaključio je Maras.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni