Maras: Trebamo odati poseban pijetet zagrebačkim braniteljima

Maras: Trebamo odati poseban pijetet zagrebačkim braniteljima

Izaslanstvo zagrebačkog SDP-a u srijedu je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima zagrebačke Dubrave odalo počast žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Uz predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa u izaslanstvu su bili predsjednik Mjesnog odbora SDP-a Gornja Dubrava Domagoj Prica i predsjednik MO SDP-a Donja Dubrava Adriano Friganović.

„Danas se u Hrvatskoj sjećamo žrtve koje su grad heroj Vukovar, domovina i naši branitelji dali. Ljudi iz cijele Hrvatske su dali svoje živote da bi danas mogli živjeti slobodno na naš, europski način”, rekao je Maras.

Dodao je da se nikada neće zaboraviti da je Vukovar u tome podnio najveću žrtvu te je postao simbol stradanja u Domovinskom ratu, ali i simbol slobode Republike Hrvatske.

Maras je istaknuo da treba poseban pijetet odati zagrebačkim brigadama, a pripadnici 145. brigade iz zagrebačke Dubrave su dali velik doprinos u Domovinskom ratu.

„Grad Zagreb je kao najveći hrvatski grad dao najviše branitelja. Stoga ih se trebamo posebno sjećati. To radimo svake godine, a tako ćemo nastaviti i dalje”, poručio je šef zagrebačkog SDP-a.

Predsjednik MO Gornja Dubrava i novi saborski zastupnik Domagoj Prica izrazio je zadovoljstvo i ponos što unatoč epidemiji se i ove godine može odati počast pripadnicima 145. brigade zagrebačke Dubrave.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni