Maras: Nama ne treba nikakav “Zagrebački Manhattan”, već sanacija odlagališta Jakuševec

Maras: Nama ne treba nikakav “Zagrebački Manhattan”, već sanacija odlagališta Jakuševec

“Oni koji upravljaju Gradom odgovorni su za požar na Jakuševcu, kao i prethodne požare koji su ugrozili zdravlje i sigurnost građana“, izjavio je čelnik zagrebačkog SDP-a

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u četvrtak je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama istaknuo da požar koji je u srijedu buknuo na odlagalištu glomaznog otpada na zagrebačkom Jakuševcu nije slučajan, nego se desio zbog nečijeg propusta.

„Glavna stvar koja je propuštena je Plan gospodarenja otpadom i provođenje tog plana, da znamo na koji način zbrinjavamo otpad, a da se pritom ne ugrožava kvaliteta života i sigurnost građana”, kazao je šef zagrebačkog SDP-a.

Dodao je da je SDP zabrinut zbog načina upravljanja otpadom u Zagrebu te je pozvao gradonačelnika Milana Bandića i Gradsku upravu da se pozabave tim problemom budući da se svake godine na nekom odlagalištu dolazi do požara.

Govoreći o požaru na Jakuševcu Maras je istaknuo da se on nije dogodio u reciklažnom dvorištu, kako pišu neki mediji, odnosno u dvorištu površine 100 m2, već se radi o požaru koji je nastao na površini većoj od 10 000 m2.

„Radi se o stotinama tisuća kubika otpada koji su odvezeni na Jakuševec, u reciklažno dvorište koje to zapravo nije. Taj se otpad ne može reciklirati u primjernom roku i samo je bilo pitanje trenutka kada će se desiti ovakva havarija, kada će Zagrepčani osjetiti problem na kvaliteti života”, dodao je Maras.

Naglasio je da će zagrebački SDP od gradonačelnika Bandića tražiti da kaže tko je odgovoran za ovaj požar i koje će se aktivnosti poduzeti da se takav požar više nikada ne dogodi. Najavio je i pokretanje rasprave u Gradskoj skupštini o gospodarenju otpadom.

„Nama ne treba nikakav Zagrebački Manhattan, nama treba sigurnost građana Zagreba, sanacija Jakuševca i Plan gospodarenja otpadom. Oni koji upravljaju Gradom odgovorni su za požar na Jakuševcu, kao i prethodne požare koji su ugrozili zdravlje i sigurnost građana“, izjavio je Maras

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni