Maras i Hrestak u drugom krugu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Maras i Hrestak u drugom krugu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

„Pobjednik sam u prvom krugu. Drago mi je da su kolege i kolegice odlučili da žele drugačiji, bolji SDP jer ga građani Hrvatske i Zagreba zaslužuju“, poručio je Maras / „Mi smo socijaldemokratska stranka, moramo olakšati život u Zagrebu, moramo Zagreb učiniti ljepšim mjesto za život svih“, istaknuo je Hrestak

Ivana Vranješ

Zagrebački SDP u nedjelju je održao izbore za čelništvo gradske organizacije. U prvom krugu izašlo je 1 728 birača od 2 529 upisanih što iznosi 68,33 posto.

Prema neslužbenim rezultatima u drugi krug izbora koji će se održati 17. lipnja ulaze Denis Hrestak s osvojenih 670 glasova i Gordan Maras s 485 glasova.

Za predsjednika zagrebačkog SDP-a su se oš natjecali Alen Čičak koji je dobio 161 glas, Aleksandra Kolarić (385 glasova) i Rade Nesvanulica (6 glasova).

Prema neslužbenim rezultatima u predsjedništvo Gradske organizacije SDP-a Zagreb su ušli Vesna Nađ, Draženko Pandek, Tihomir Barišić, Domagoj Prica, Tamara Čubretović, Božica Uroić, Ivan Butorac, Emil Tafra, Mladen Pejnović, Ivan Kozolić, Saša Molan, Matej Mišić, Darko Šaponja i Sara Medved. Za potpredsjednike su izabrani Vesna Nađ, Draženko Pandek, Tihomir Barišić i Tamara Čubretović.

Aleksandra Kolarić je čestitala dvojci kandidata koji su ušli u drugi krug izbora te je zahvalila članovima SDP-a koji su glasali za nju. Čestitala je i onima koji su kandidati promjene, a ušli su u Gradski odbor i Predsjedništvo.

„Što se tiče same kampanje, čestitam svome timu i duboko sam zahvalna jer su u teškim uvjetima odradili lavovsku kampanju. Što se tiče drugog kruga, pozivam sve da izađu jer je odaziv u prvom krugu bio osrednji i žao mi je što nije bio veći. Pozivam 2 500 članova da glasaju za onog kandidata za kojeg smatraju da socijaldemokraciju vjerodostojno mogu dignuti na noge u gradu Zagrebu i u našem društvu“, istaknula je Kolarić.

U izjavi novinarima Gordan Maras je rekao kako su rezultati s terena očekivani.“Drago mi je da su SDP-ovci i SDP-ovke odlučili da neće prihvatiti nametanje jednog kandidata, nego da ćemo ići u drugi krug. Velika većina članova i članica SDP-a Grada Zagreba se odlučilo za promjenu. Kandidat kontinuiteta nije dobio ni približan broj glasova koje je mislio da će dobiti. S te strane ponosan sam na članove i članice SDP-a, jer se isplati raditi i boriti za SDP. Isplati se boriti za SDP jer građani zaslužuju bolji SDP u Zagrebu i Hrvatskoj“, rekao je Maras. Naglasio je kako je on pobjednik prvog kruga , a za rezultat koji je osvojio kandidat kontinuiteta i sami novinari mogu procijeniti koliko je realan.

„Pobjednik sam u prvom krugu. Drago mi je da su kolege i kolegice odlučili da žele drugačiji, bolji SDP i da se isplati boriti za SDP srcem te energiju, znanje, iskustvo uložiti u SDP, jer građani Hrvatske i Zagreba zaslužuju bolji SDP“, poručio je Maras.

Njegov protukandidat Denis Hrestak je rekao kako se kandidirao za predsjednika zagrebačkog SDP-a s dva cilja. Prvi je smiriti i ujediniti stranku, a drugi cilj je osvojiti vlast u Zagrebu.

Za ZG-magazin Denis Hrestak je rekao kako očekuje pobjedu u drugom krugu. Smatra da će se rezultati iz prvog kruga preslikati na drugi krug. Zahvalio je svima koji su izašli na izbore.

„Najvažnije je da ljudi u što većem broju izađu na izbore i mislim da ćemo izabrati najbolju politiku koja će SDP vratiti na prvo mjesto u gradu Zagrebu“, rekao je Hrestak. Naglasio je kako ima detaljan plan za grad Zagreb i krenut će u realizaciju čim završe izbori.

„Na tom programu je radilo više desetaka stručnjaka iz različitih područja. Nadam se da ćemo uskoro predstaviti program i onda će građani vidjeti što novi SDP nudi Zagrebu. Mi smo socijaldemokratska stranka, moramo olakšati život u Zagrebu, moramo Zagreb učiniti ljepšim mjesto za život svih“, istaknuo je Hrestak. Kazao je da će se zalagati da dječji vrtići budu besplatni, za besplatnu prehranu u vrijeme dnevnog boravka djece u osnovnoj školi, povećat će i zaštitni dodatak za umirovljenike kako bi se omogućio dostojanstven život u starosti. Što se tiče infrastrukture u gradu Zagrebu rekao je kako se prvo mora vidjeti kakvo je financijsko stanje u Zagrebu.

„Ne možemo ništa obećavati dok ne vidimo s kojim novcem raspolažemo, jer bi to bilo malo neozbiljno, prije nego što napravimo sliku stanja. Od kolega iz Gradske skupštine sam čuo da je u proračunu manjak od 385 milijuna kuna. Prvo moramo riješiti financijske dubioze te onda vidjeti s kojim prioritetima riješiti infrastrukturne stvari“, dodao je Hrestak.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni