Maras: Gradonačelniku su spomenici važniji od građana

Maras: Gradonačelniku su spomenici važniji od građana

Čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras danas je ustvrdio da su gradonačelniku Milanu Bandiću prioritet »spomenici i kumovi«, a ne građani i razvoj ovoga grada.

Na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine Maras je naglasio kako gradski proračun iznosi oko 10 milijardi kuna te da su Zagrepčani u prvih šest mjeseci ove godine izdvojili 400 milijuna kuna više svog novca, ali je pitanje jesu li dobili i bolju uslugu.

Komentirajući polugodišnji izvještaj o izvršenju zagrebačkog proračuna kazao je kako se može zaključiti da »u Zagrebu najviše koristi imaju kumovi i prijatelji gradonačelnika Zagreba«, dok se na ono što građanima najviše treba – kvalitetan promet, obrazovanje i gospodarenje otpadom – uopće ne ulaže.

Dotaknuo se i Generalnog urbanističkog plana Zagreba za kojeg tvrdi da neće biti usvojen bez podrške predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

»Mi smo taoci jedne politike koja je preslikana sa državne razine. Gradonačelnik Bandić i HDZ su interesno povezani; gradonačelnik Bandić premijera Plenkovića na državnoj razini, a ovaj njega na gradskoj«, kaže Maras koji ističe kako je sramotno da je u opremanje i održavanje svih škola i vrtića u Zagrebu uloženo manje od 15 milijuna kuna, što je »manje od polovice iznosa za spomenik koji će Bandićev kum graditi ispred Gradskog poglavarstva«.

Gradski zastupnik Rajko Ostojić je konstatirao da stanje s odvozom smeća nikada nije bilo gore i da Zagreb nikada nije bio prljaviji. »Jedina dobra vijest je da više nema fontana, fetiš je sada valjda na nečem drugom, valjda na spomenicima«, rekao je Ostojić koji smatra da koalicija između Bandića i HDZ-a, koji su partneri i u gradu i u državi, »ne funkcionira« te bi uz parlamentarne trebalo sazvati i gradske izbore.

Gradski zastupnik Zvane Brumnić ocijenio je da proračun Zagreba izgleda »gore nego Agrokorova bilanca«, dok je Matej Mišić upozorio je su ulaganja u Žičaru Sljeme premašila plan za ovu godinu za čak 370 %. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni