Maras: Gradonačelnik želi iseliti Hipodrom kako bi građevinarima osigurao unosan posao

Maras: Gradonačelnik želi iseliti Hipodrom kako bi građevinarima osigurao unosan posao

„Gradonačelnik govori da se zadužujemo za određene projekte, a vidimo da se samo u protekle dvije godine u Holdingu zaposlilo više od tisuću ljudi! Ne zadužujemo grad da bi ga razvijali, nego da plaćamo gradonačelnikove uhljebe koje je u posljednje dvije godine doveo iz kojekakvih razloga“, tvrdi Maras

Uoči sjednice Gradske skupštine predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u utorak je ispred Stare gradske vijećnice održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na aktualnu situaciju u naselju Novi Petruševec.

Naime, gradski zastupnici SDP-a i Naprijed Hrvatska – Progresivnog saveza su zatražili da se na sjednici kao točka dnevnog reda nađe Prijedlog zaključka o upravljanju stambeno- poslovnim objektom na adresi 6 i 8 Novi Petruševec. Riječ je o zgradi koju je Grad Zagreb 2004. godine kupio za 29,6 milijuna kuna radi uspostave Tehnološkog parka. Ova zgrada, koja se prema Generalnom urbanističkom planu nalazi u K1 poslovnoj zoni, omogućila bi razvoj, zapošljavanje i jačanje poduzetništva.

No samoinicijativnom odlukom Grad Zagreb planira obaviti prenamjenu zgrade i u nju useliti šezdesetak socijalno ugroženih obitelji, što je izazvalo ogorčenje stanovnika Petruševca.

„Ono što SDP radi je da sluša građane Zagreba i pokušava pronaći rješenja koja su optimalna za sve ljude koji žive u Zagrebu. Ništa se ne može raditi preko koljena i ništa se ne može raditi toliko zakomplicirano da ljudi ne znaju što će biti sutra. Ako govorimo o Petruševcu, ne možete kupiti zgradu da bi jedan dan tamo radili Tehnološki park, otvarali nova radna mjesta, a drugi dan pokušavate je prenamijeniti i neadekvatan prostor pretvoriti u stambene jedinice“, istaknuo je čelnik zagrebačkog SDP-a.

Dodao je kako je SDP na sjednici htio o tome razgovarati, ali nije imao prilike “jer gradski čelnik nema sluha za tu temu”.

Naglasio je da je zagrebački SDP i protiv toga da Hipodrom preseli s Kajzerice.

„Danas u Zagrebu imamo ad hoc rješenja. Kao što smo vidjeli, gradonačelnik želi zeleni prostor u okviru Zagreba izmjestiti bez ikakvog razloga kako bi građevinskim lobijima i određenim građevinskim tvrtkama osigurao unosan posao“, izjavio je Maras. Naglasio je da to gradonačelnik Bandić čini bez konzultacije, odnosno komunikacije s građanima i strukom. Poručio je da SDP neće dopustiti gradonačelniku da devastira grad.

Maras se osvrnuo i na zaduživanje Grada Zagreba za 350 milijuna kuna što je na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, a što, kako je rekao, zastupnici SDP-a neće podržati.

Ustvrdio je kako građani ne znaju razloge zaduženja.

„Gradonačelnik govori da se zadužujemo za određene projekte, a vidimo da se samo u protekle dvije godine u Zagrebačkom holdingu zaposlilo više od tisuću ljudi! Ne zadužujemo grad da bi ga razvijali, nego da plaćamo gradonačelnikove uhljebe koje je u posljednje dvije godine doveo iz kojekakvih razloga“, kazao je Maras. Ustvrdio je da je to gradonačelnik učinio ne iz razloga da bi građani imali kvalitetnije usluge ili da se zaposle oni koji trebaju gradu, nego da se zaposle oni koji su njemu bliski koji se zapošljava zapošljavaju po babi i stricu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni