Maras: Garaža treba biti nasuprot bolnice u Klaićevoj, a ne ispod HNK

Maras: Garaža treba biti nasuprot bolnice u Klaićevoj, a ne ispod HNK

Nakon što je na protekloj, 16. sjednici Gradske skupštine usvojen Zaključak o unapređenju planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada koji predviđa izradu prometne studije i mogućnost izgradnje podzemnih garaža u sam središtu Zagreba, u ponedjeljak je reagirao zagrebački SDP.

Podsjetimo, gradnja garaža u središtu Zagreba zabranjena je 2010. godine odlukom gradskih zastupnika no to je prošlog četvrtka ukinuto, a nova odluka Gradske skupštine i dalje izaziva reakcije.

Na sporno planiranje prometa i projekata u Zagrebu ukazao je zagrebački SDP iz kojega poručuju kako se ponovno aktualizirala potencijalno riskantna i skupa izgradnja podzemne garaže ispod HNK-a unatoč postojanju jeftinije i kvalitetnije alternative udaljene samo stotinjak metara na Srednjoškolskom igralištu.

»Prošlo je 123 godine od izgradnje zagrebačkog HNK i mislim da damama i gospodi neće biti problem prošetati se na predstavu od garaže ispod srednjoškolskog igrališta kojom bi pak riješili i parkiranje Dječje bolnice u Klaićevoj a uređenjem igrališta zadovoljile bi se potrebe okolnih škola i fakulteta za sportskim sadržajima«, rekao je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni