Maras: Bliži se početak nastave u školama, a objekti su oštećeni

Maras: Bliži se početak nastave u školama, a objekti su oštećeni

Nismo zadovoljni kako je Gradski ured za obrazovanje postavio da anketira roditelje tko će pustiti djecu u školu, a tko ne, a da se ne znaju pravila, ne zna se kakva je primjerice organizacija rada”, rekao je Maras

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u petak je ispred Osnovne škole Petra Zrinskog u Krajiškoj ulici održao konferenciju za novinare na kojoj je ukazao na problem sanacije potresom oštećenih škola.

Popuštanjem mjera zbog pandemije koronavirusom nastava bi trebala početi 11. svibnja. No škole su oštećene u potresu te 20 njih imaju crvenu i žutu naljepnicu te nema informacija kako će se organizirati nastava.

Kako je rekao Maras škole koje imaju žutu naljepnicu će se teže obnoviti i van funkcije su, a jedna od njih je i škola u Krajiškoj.

„Nismo zadovoljni kako se Grad Zagreb odnosi prema školama i dječjim vrtićima. Mislimo da se godinama nije ulagalo u njih, a to je za vrijeme potresa isplivalo na vidjelo. Škole i vrtići ne smiju biti prepušteni sami sebi. Neke škole, poput ove u Krajiškoj, organiziraju akciju prikupljanja sredstava za obnovu što nije posao ravnatelja i učitelja. To je u ovom trenutku posao Grada Zagreba”, istaknuo je Maras.

Dodao je da djeca trebaju 11. svibnja ući u škole koje su sigurne i sa zdravstvenog aspekta, jer još uvijek vlada pandemija koronavirusom. Stoga mora se voditi računa kako će se pripremati posluživati hrana te škola čistiti.

„Nismo zadovoljni kako se ulagalo u škole. Nismo zadovoljni kako je Gradski ured za obrazovanje postavio da anketira roditelje tko će pustiti djecu u školu, a tko ne, a da se ne znaju pravila, ne zna se kakva je primjerice organizacija rada. Na ovaj način roditelja prepušta se odgovornost na njih. Ulaganje u imovinu, obrazovne ustanove Grada Zagreba je katastrofalno“, istaknuo je Maras.

Stoga zagrebački SDP traži od Gradske uprave da prvo krene s obnovom škola, dječjih vrtića i zdravstvenih ustanova, odnosno bolnica. Maras je poručio da na području donjeg i Gornjeg grada, kao i Maksimira oštećene škole moraju imati temeljitu obnovu, ne da se kako je rekao stvari krpaju, nego da se ojača statika.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni