Manifestacijom “Uberi priču“ počinje Festival dječje knjige

Manifestacijom “Uberi priču“ počinje Festival dječje knjige

Stotinjak slikovnica bit će na stablima poput šarenih plodova, a cilj događanja je da svako dijete koje se sutra pojavi u Parku Stara Trešnjevka ode kući s lijepom i novom slikovnicom

Festival dječje knjige, koji se po osmi put održava u Zagrebu, uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti.

Otvara se sutra manifestacijom „Uberi priču“ u Parku Stara Trešnjevka, kada će stotinjak slikovnica visiti na stablima poput šarenih plodova, uz nastup mladih uličnih zabavljača, žonglera i klauna. Cilj događanja je da svako dijete koje se sutra pojavi u Parku Stara Trešnjevka ode kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom.

Među stablima okićenim knjigama odvijat će se i niz događanja u kojima se smjenjuju kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača kao što su klaunovi, svirači, žongleri i akrobati. Svi su pozvani u ”Berbu” te je svako dijete koje toga dana nabasa u park dobrodošlo i može dobiti slikovnicu.

Manifestacija „Uberi priču!“ realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona, a popularna “berba slikovnica” autorski je projekt Sanje Lovrenčić. Prva je akcija održana u svibnju 2005. u zagrebačkom parku Ribnjak. Pokazala se vrlo omiljenom te je održana već dvadesetak puta i postala tradicionalnom ne samo u Zagrebu nego i u Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama. Djeca su brala slikovnice i u Zadru i Karlovcu. Na dosad održanim „berbama“ slikovnice je dobilo više od dvije tisuće djece. Većina renomiranih hrvatskih autora i ilustratora slikovnica nastupilo je u okviru ove akcije. (zg-m)

 

Foto: CK Trešnjevka

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni