Manifestacija u spomen na Bitku kod Stubice

Manifestacija u spomen na Bitku kod Stubice

U Donjoj Stubici, 13. veljače održat će se Seljačka buna, Bitka kod Stubice 1573. – 2016., osmo izdanje atraktivne manifestacije u spomen na istoimeni povijesni događaj – najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u prostorijama Zagrebačke hiže u Palmotićevoj ulici.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić čestitao je organizatorima na ustrajnom radu i iznimnim naporima koji svake godine ulažu u oživotvorenje ove bitke te pozvao sve Zagrepčane i Zagrepčanke da ovaj vikend dođu u stubički kraj i uživaju u spektakularnom događaju prikaza života i običaja na hrvatskom tlu u srednjem vijeku.

Program počinje u 9,00 sati planinarskim pohodom „Stazama Gupčevih puntara“, a glavni događaj „Bitka kod Stubice“ na rasporedu je u 14,00 sati na Majsecovom mlinu u Donjoj Stubici, najavila je direktorica Turističke zajednice područja Donja i Gornja Stubica Kornelia Vnučec, te dodala kako je ovaj događaj nagrađen prvim mjestom u kategoriji Manifestacije i događanja – prikaz povijesnih događanja, legenda i priča koje dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin Way to Croatia u sklopu godišnjih nagrada Simpley the best.

Uz Bitku, u sklopu manifestacije će se održavati i radionice, srednjovjekovni sajam, puntanje kmetov te veliki Buna party u sklopu kojeg će posjetitelje u Parku Jure Stubičanca zabavljati La gef, Picksiebneri, Fifty G i DJ Goc. Ulaz na sva događanja je besplatan, a organiziran je i dolazak vlakom iz Zagreba po promotivnoj cijeni od 5 kuna. Osim vlaka, prema najavi gradonačelnika Bandića, sa Glavnog će kolodvora voziti i besplatni autobusi prema Zagorju.

Uz gradonačelnika Bandića i direktoricu TZ Vnučec, konferenciji su prisustvovali i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Donje Stubice Juraj Srebačić, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i predsjednik udruge Družba vitezova zlatnog kaleža Ivan Štefek. (zagreb.hr)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t