Mamić: Igrači su protiv Arsenala pokazali koliko su moćni

Mamić: Igrači su protiv Arsenala pokazali koliko su moćni

„Prolazak skupine? Prerano je o tome pričati, još je ostalo pet utakmica. Idemo utakmicu po utakmicu, a sada se već spremamo za subotu i Hajduk“, izjavio je trener Dinama Zoran Mamić nakon velike pobjede nad Arsenalom

Dinamo je u krasnoj atmosferi u srijedu odigrao fantastičnu utakmicu i na otvaranju Lige prvaka dobio Arsenal rezultatom 2:1.

Trener Dinama Zoran Mamić bio je sretan i ponosan nakon velike pobjede. „Teško je nakon ovakve pobjede odmah sabrati dojmove. Sretan sam i ponosan i hvala momčadi koja je sto posto napravila sve što smo se dogovorili, hvala publici koja nas je bodrila kada je Arsenal vršio pritisak. Drago mi je što su igrači vjerovali da mogu, shvatili su koliko su dobri i koliko su moćni“, kazao je Mamić koji je prije utakmice najavio kako se Dinamo neće braniti, barem ne veći dio utakmice, no bilo je za očekivati da će Arsenal biti taj koji će držati posjed.

Vjerojatno se upravo zbog toga trener Modrih odlučio za tri “brzanca”, Soudanija, Fernandesa i Pjacu u vrhu napada dok su prave “špice” Henriquez i Hodžić ostali na klupi. Upravo je Pjaca u prvih desetak minuta dva puta “potegnuo” iz daljine, no nije bio precizan da bi u 9. minuti naš vratar upisao veliku obranu; onakvu kakva je potrebna za veliki rezultat protiv favoriziranog protivnika.

Sjajni Eduardo

Cazorla je ubacio iz kuta, Giroud visoko skočio i pucao glavom pod prečku, a naš vratar sjajno brani. Arsenal je imao više posjed, zaista je bilo impresivno gledati kako kombiniraju i kratkim dodavanjima osvajaju prostor, ali Dinamo se sjajno branio. Istina, u 19. minuti su Modri imali sreće kada je Giroudu iz blizine pogodio stativu, a odbijanac Eduardo opet brani. Par minuta kasnije, na drugoj strani, bila je vrlo slična situacija, ali s “malo drugačijim” ishodom.

U 24. minuti – Maksimir je “eruptirao”. Bila je to lijepa akcija kroz sredinu na koncu koje je Soudani u pravom trenutku uposlio utrčalog Pivarića koji puca, Ospina brani, a odbijanac opet pogađa našeg bočnog igrača i završava u mreži.

Poluvrijeme iz snova nastavilo se petnaest minuta kasnije kada je rumunjski sudac Giroudu pokazao drugi žuti karton i put prema svlačionici.

U nastavku je Soudani lijepo prošao, a Fernandesov udarac Debuchy izbio u korner, no bila je to kratka odgoda. Machado je ubacio iz kuta, Fernandes skočio i glavom poslao loptu u mrežu. Za 2:0 Dinama protiv Arsenala nakon manje od sat vremena igre. Brzo nakon toga je reagirao Wenger i odmah napravio sve tri izmjene i, nažalost, pogodio.

Odbijena lopta na centru dolazi do Sancheza koji je pobjegao po strani i mirno poslao loptu pored istrčalog Eduarda za smanjenje razlike (2:1) nakon čega se rezultat više nije mijenjao.

O daljnjim planovima Trener Zoran Mamić još ne želi pričati.

„Naravno, ne treba raditi euforiju jer smo svjesni snage naše grupe i protivnika. Prolazak skupine? Prerano je o tome pričati; još je ostalo pet utakmica. Idemo utakmicu po utakmicu, a sada se već spremamo za subotu i Hajduk. Ipak, ne želimo padati kako će ići natjecanje kao što ste znalo događati prije“, rekao je trener. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni